Expert din RM: Produsul propagandistic al socialistului Ţîrdea incită la ură, atacă demnitatea profesională şi umană

Din afirmaţiile lui Ţîrdea reiese că pseudo-cercetarea sa ar fi o revanşă personală împotriva criticilor din societatea civilă nefiind gândită în scopuri constructive, afirmă Dionis Cenuşă.
Societatea civilă
Societatea civilă (platzforma.md)

Tratarea şi interpretarea datelor, aşa cum a fost prezentată miercuri de către deputatul PSRM Bogdan Ţîrdea în cartea sa „Societatea civilă a Republicii Moldova: Sponsori. ONG-craţie. Războaie culturale” este tendenţioasă şi artificială, având scopul de a confirma mai degrabă o axiomă propagandistică decât o ipoteză de cercetare, constată politologul Dionis Cenuşă, menţionând că produsul este propagandistic şi nu ştiinţific, iar folosirea unei metodologii şi tehnici de cercetare nu înseamnă prin definiţie a face cercetare.

Totodată, calificativele atribuite societăţii civile “mercenari” etc. sunt de natură jurnalistică decât ştiinţifică. Caracterul propagandistic al prezentării descalifică sub orice formă invitaţia la o dezbatere ştiinţifică despre rolul societăţii civile din Moldova.

În opinia analistului, societatea civilă din Moldova, ca şi cea din alte ţări, nu este nicidecum o “vacă sacră”. Aceasta comite erori şi are neajunsuri, care trebuie şi pot fi reparate, dar printr-o conversaţie sănătoasă, care nu incită la ură şi nu reprezintă atacuri la demnitatea profesională şi chiar umană.

Acest produs însă nu a fost gândit în scopuri constructive, a scris expertul pe pagina sa de socializare, precizând că din afirmaţiile lui Ţîrdea reiese că pseudo-cercetarea sa ar fi o revanşă personală împotriva criticilor din societatea civilă.

„Din păcate, revanşa personală a lui Ţîrdea se suprapune cu interesele politico-electorale ale PSRM şi Igor Dodon, precum şi cele geopolitice ale Rusiei. Aşadar, avem trei interese etajate (Ţîrdea-PSRM/Dodon-Rusia) în acest produs propagandistic, care va face ravagii încă mult timp, inclusiv în viitoarele alegeri parlamentare anticipate”, a conchis Dionis Cenuşă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe