Maia Sandu: Judecătorii implicaţi în spălătoria rusească trebuie traşi la răspundere şi să nu primească compensaţii de milioane de lei

Maia Sandu, premierul R. Moldova
Maia Sandu, premierul R. Moldova (gov.md)

În Republica Moldova, hoţii se simt încurajaţi, mafioţii se simt la putere, bandiţii simt protecţie, aceasta datorită guvernării lui Dodon, susţine preşedinta PAS Maia Sandu, menţionând despre faptul că judecătorii care au spălat miliarde de dolari prin Moldova au fost repuşi, de marţi, în funcţie de „justiţia lui Dodon”.

Politiciana notează că după ce criminali periculoşi au fost eliberaţi din penitenciare înainte de termen, ucigaşi au fost achitaţi, cei cinci dintre judecătorii care au participat la spălătoria rusească în loc să fie traşi la răspundere vor primi compensaţii de milioane de lei.

„Fărădelegile şi dezmăţul din justiţie par să nu mai aibă sfârşit. Fiecare dintre ei se va pricopsi cu cel puţin 1,2 milioane lei (în jur de 7 milioane în total). Aceşti bani îi vom achita noi cu dumneavoastră, pentru mizeriile făcute de justiţia lui Dodon”, scrie liderul PAS pe pagina sa de Facebook.

În opinia Maiei Sandu, această nedreptate nu mai poate fi tolerată. Este timpul să fie aduşi oameni oneşti şi profesionişti în judecătorii şi procuraturi. „Iar de corupţi şi hoţi trebuie să scăpăm cât mai repede, cât mai avem cu cine reconstrui ţara. Pe 1 noiembrie ieşim la vot şi corectăm nedreptăţile!”.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) de la Chişinău a aprobat marţi, 27 octombrie, cererile de repunere în funcţie a cinci judecători vizaţi în dosarul „Laundromat”, urmând să le fie achitat şi salariul pentru patru ani de zile, perioada suspendării din serviciu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe