Petiţionari chinezi reţinuţi în timpul Congresului Partidului

Petiţionari veniţi din diverse regiuni ale Chinei, Beijing, 1 iulie 2012. Recent, o serie de petiţionari au fost reţinuţi de poliţie în timpul Congresului al XVIII-lea al PCC.
Petiţionari veniţi din diverse regiuni ale Chinei, Beijing, 1 iulie 2012. Recent, o serie de petiţionari au fost reţinuţi de poliţie în timpul Congresului al XVIII-lea al PCC. (Foto furnizată de o sursă din China)

Ge Zhihui, o victimă a demolărilor de case, impuse cu forţa, a devenit ţintă a „controlului” Partidul Comunist Chinez (PCC), în cursul celui de-al XVIII-lea Congres al Partidului, din cauza anilor de când persistă în depunerea de petiţii.

Acum o lună, autorităţile l-au răpit pe fiul ei de opt ani, cu scopul de a o forţa să-şi facă apariţia. Doamna Ge şi-a exprimat intenţia de a lupta pentru dreptate, chiar cu riscul vieţii fiului ei şi s-a asigurat de faptul că publicul este conştient de răpirea fiului ei.

Într-o înregistrare video, Ge Zhihui afirma că anul trecut, în timpul reuniunilor anuale ale Congresului Naţional al Poporului şi ale Conferinţei Consultative Politice, autorităţile au ameninţat-o de asemenea cu privire la siguranţa fiului ei. Ulterior, ea a fost încarcerată timp de 14 zile.

Anul acesta, autorităţile au răpit-o, de asemenea, pe mama fostului ei soţ, pentru a o determina să apară din nou la cele două întâlniri. Fiul său cât şi fostul soţ sunt acum reţinuţi ilegal de către autorităţi, pentru cel de-al XVIII-lea Congres al Partidului. Doamna Ge le cere acum oamenilor să-şi manifeste sprijinul.

Petiţionara din Beijing, Ge Zhihui, a declarat: „Mi-aţi dărâmat casa cu forţa. Am rămas infirmă din cauza bătăilor voastre. M-aţi băgat chiar şi la închisoare. Acum mi-aţi răpit ilegal fiul şi fostul soţ. Regimul PCC este un gangster criminal. Eliberaţi-mi imediat fiul! Veţi fi pedepsiţi de cer pentru faptele voastre! Sper ca toţi cetăţenii Chinei, precum şi activiştii pentru drepturile omului să ia act de cazul meu”.

Hu Jun, organizatorul Campaniei Drepturilor Omului în China şi-a exprimat uluirea cu privire la faptul că un guvern este implicat în ţinerea unui copil ostatic şi consideră că acest regim se distruge singur.

Hu a explicat: „Este protejat de poliţie, de securitate, precum şi de arme nucleare, dar se teme atât de mult de o femeie de 40 de ani într-un scaun cu rotile, încât au folosit un copil drept ostatic! Acest lucru nu poate fi explicat în mod raţional. Partidul [PCC] este pe moarte, iar acesta este ultimul său act nebunesc înainte de a se sfârşi”.

Un alt petiţionar din Beijing, Wu Tianli a numit PCC drept „un guvern pungaş”.

„Sunt mai mult de 20 de oameni şi cel puţin două maşini în faţa casei mele”, a precizat Wu. „Nu pot ieşi din casă nici măcar pentru a merge la medic. Avem de-a face cu o guvernare tâlhărească, fără precedent, care reprimă brutal oamenii în numele celui de-al XVIII-lea Congres al Partidului”.

În timpul celui de-al XVIII-lea Congres al Partidului, Biroul de Stat pentru Scrisori şi Apeluri, unde petiţionarii au dreptul legal de a face apel privind faptele greşite comise de stat, este foarte bine păzit. Maşini de poliţie din diferite provincii şi oraşe, precum şi ofiţeri în civil sunt peste tot monitorizând împrejurimile şi staţiile de autobuz. Fiecare provincie are proprii agenţi de poliţie staţionaţi în Beijing cu scopul de depista şi de a lua în custodie petiţionarii care ar putea să apară. Biroul de Stat pentru Scrisori şi Apeluri nu este vizitat în prezent de nici un petiţionar, o scenă extrem de rară.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe