Peste 500 de persoane, victime ale incendiilor cauzate de improvizaţii la instalaţiile de gaz

Peste 500 de persoane au avut de suferit în urma incendiilor cauzate de improvizaţiile făcute la instalaţiile electrice sau de gaz, în primele zece luni ale acestui an, se arată într-o statistică a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).
Pompieri la stingerea unui incendiu. (Epoch Times România)
Cristina Boiangiu
19.11.2012

Peste 500 de persoane au avut de suferit în urma incendiilor cauzate de improvizaţiile făcute la instalaţiile electrice sau de gaz şi a coşurilor de fum necurăţate, în primele zece luni ale acestui an, se arată într-o statistică a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Pentru a preveni incendiile, instituţia a lansat o campanie naţională de informare şi de educaţie preventivă denumită "Renunţă. Improvizaţiile sunt catastrofale!". Se vor derula campanii de informare, prevenire şi conştientizare a cetăţenilor asupra pericolelor la care sunt expuşi în cazul utilizării necorespunzătoare a diferitelor surse de energie.

"Prin intermediul acestei campanii naţionale, care va fi însoţită de acţiuni comune la nivel local, IGSU şi E.ON România doresc să conştientizeze cetăţenii asupra riscurilor la care se expun atunci când utilizează în mod necorespunzător instalaţiile electrice şi cele de gaz. Campania naţională de informare şi educaţie preventivă R.I.S.C. - «Renunţă. Improvizaţiile sunt catastrofale!» îşi propune să avertizeze cetăţenii cu privire la riscurile la care se expun dacă încalcă regulile privind utilizarea instalaţiilor electrice şi a celor alimentate cu gaz", se arată în comunicatul E.ON România.

În afară de victime, incendiile au produs şi importante pagube materiale. "Numai în primele 10 luni ale acestui an, 5.000 de locuinţe au căzut pradă flăcărilor şi 581 de persoane - 550 adulţi şi 31 de copii - au devenit victime ale incendiilor. De asemenea, în aria de responsabilitate a E.ON, în ultimii trei ani, peste 260 de persoane au fost grav afectate ca urmare a intoxicaţiei cu monoxid de carbon, iar dintre acestea 67 de persoane şi-au pierdut viaţa prin asfixiere", se arată în comunicat.

Campania începută acum este cea de a doua de informare şi conştientizare a populaţiei, din cadrul parteneriatului încheiat în luna septembrie a acestui an, prima fiind cea de informare şi educaţie preventivă "F.O.C. - Flăcările Omoară Copii".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor