Peste 1.200 de solicitări înregistrate în ultimele 24 de ore la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov

Epoch Times România
21.06.2012

Peste 1.200 de solicitări s-au înregistrat în ultimele 24 de ore la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov unde se lucrează cu întreaga capacitate a turelor, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, dr. Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov.

"La nivelul Serviciului de Ambulanţă, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat şi s-au efectuat 1.289 de solicitări, dintre care 734 au fost pentru urgenţe de cod galben şi cod roşu. Se înregistrează o creştere cu un procent de 5% a numărului de solicitări faţă de ziua precedentă. Dintre persoanele care ar fi putut să sufere din cauza căldurii sunt 76 de solicitări pentru persoane căzute în stradă sau cu lipotimii în locuri publice. Serviciul de Ambulanţă s-a asigurat pentru următoarea perioadă prin folosirea la capacitate maximă a întregului parc auto cu aer condiţionat. Se lucrează cu întreaga capacitate a turelor. S-au sistat recuperările şi se cheamă de acasă personal în funcţie de modul în care evoluează solicitările", a declarat Alis Grasu.

Ea a menţionat că în cursul zilei de miercuri au fost aduse din turele libere nouă echipaje pe tura de zi şi că Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov are 18 substaţii care funcţionează şi ca puncte de prim ajutor.

"În cursul zilei de ieri au fost înregistrate 184 de intervenţii, dintre care, în legătură directă cu expunerea la temperaturile crescute ale mediului au fost 18 cazuri. Din fericire nu au fost cazuri grave şi nu am înregistrat niciun deces în corelaţie cu expunerea la temperaturi ridicate pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov. Se acţionează cu toate echipajele de prim ajutor şi unităţile de terapie intensivă mobila la nivelul municipiului Bucureşti şi al judeţului Ilfov, iar personalul medical care deserveşte aceste unităţi de terapie intensivă mobilă este la capacitate. În această perioadă nu se vor da turele libere nici pentru asistenţi şi nici pentru medici şi este stabilit foarte bine graficul de alertare la domiciliu, dacă situaţia o va impune", a declarat şeful SMURD Bucureşti-Ilfov, dr. Bogdan Opriţa.

Pe de altă parte, secretarul de stat în MAI Cătălin Chiper a precizat că MAI, prin intermediul prefecturilor, urmează să pună în practică planurile specifice la nivel judeţean ce privesc măsurile necesare a fi aplicate la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale în vederea protejării populaţiei şi pentru desfăşurarea normală a activităţilor economice, sociale, în condiţiile menţinerii unor temperaturi ridicate.

"IGSU este pregătit să intervină în situaţiile specifice, determinate de existenţa acestor temperat ridicate şi a evenimentelor meteorologice ce pot apărea în zilele următoare. Se acţionează în special în zona prevenirii incendiilor în zona de mirişti, lizieră, mai ales că în această perioadă se desfăşoară şi lucrările agricole legate de seceriş şi pot apărea probleme", a adăugat Chiper.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Alexandru Rafila a precizat că în perioadele de caniculă oamenii ar trebui, printre altele, să se hidrateze corespunzător şi să opteze pentru o alimentaţie uşor digerabilă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor