Pericolele ascunse ale mâncatului excesiv

Cu atât de multă mâncare, este nevoie de disciplină pentru a nu manca prea mult
Cu atât de multă mâncare, este nevoie de disciplină pentru a nu manca prea mult (Photos.com)

Generaţiile mai în vârstă spun:" Mănâncă numai până la 70-80% din cât ai putea". Sună simplu, dar aceasta poate fi o parte a soluţiei pentru combaterea sindromului ficatului gras.

Sindromul ficatului gras, aşa cum sugerează şi numele, reprezintă acumularea de grăsime în celulele hepatice care, uneori, pot fi deteriorate. Prejudiciul este adesea considerat nesemnificativ, dar afecţiunea poate provoca cicatrici, cunoscute sub numele de fibroză, iar fibroza poate progresa spre ciroză, care afectează funcţia hepatică.

Odată ce ţesutul fibros a fost format, este dificil de a readuce ficatul la starea iniţială. Se poate vorbi despre progrese în medicina modernă, dar în ceea ce priveşte sindromul ficatului gras, nu s-a descoperit încă niciun medicament capabil să-l vindece. Exerciţiile, odihna şi lipsa consumului de alcool pot ameliora efectele sindromului. Cu toate acestea, singurul lucru care reuşesc să îl facă este să oprească deteriorarea ulterioară a ficatului, evitându-se astfel condiţii mai grave, cum ar fi ciroza.

În zilele noastre, importanţa alimentaţiei corespunzătoare este adesea trecută cu vederea. Oamenii nu sunt cu adevărat atenţi la aceasta. Consumă carne crudă la restaurante sau oriunde pot obţine o ofertă mai bună: merg la bufete să mănânce după bunul lor plac, pentru că vor să mănânce de valoarea pe care au plătit-o, indiferent cât de bolnavi se simt ulterior - aceasta este o povară uriaşă pentru corp.

Conform medicinei chineze: "Oamenii slabi au căldură, oamenii graşi au spută". Sputa este un mucus în exces care apare şi este secretat de pasajele respiratorii, în principal de plămâni, gât şi zona sinusurilor. Medicina chineză o numeşte "umiditate coagulată" şi aceasta se opune energiei vitale a corpului, denumită qi.

În timp ce qi-ul este uşor şi "curge", sputa este exact opusul - groasă şi stagnantă. Medicina chineză menţionează de asemenea că sputa conţine grăsimi. Multe din reţetele de slăbit în medicina chineză antică au drept scop transformarea sau eliminarea sputei, care stă la baza tratamentului pentru sindromul ficatului gras.

Medicamentele scad colesterolul organismului şi trigliceridelor, dar avem oare medicamente care pot elimina grăsimea din celulele hepatice?

Medicina chineză foloseşte medicamente care ghidează spre meridiane, iar medicamentele care au proprietăţi farmacologice corespunzătoare sunt transportate la anumite meridiane pentru a-şi exercita efectele. Meridianele sunt liniile de energie care conectează organele şi membrele.

Toate organele şi meridianele au propriile lor medicamente care ghidează spre meridiane. De exemplu, medicamentele pentru ficat includ thorowax (Bupleurum chinense), rădăcina unei flori mari din Baikal (Scutellaria baicalensis ) şi scoici.

Dacă vom combina medicamentele care îndepărtează sputa cu medicamente care o transformă şi folosim medicamente ce ghidează spre meridiane - pentru a o ghida la ficat, atunci putem scăpa de grăsimea din ficat. Odată ce sputa a fost îndepărtată, la examinarea ficatului, substanţele grase din ficat vor fi diminuate.

Ficatul poate arăta diferit. Puteţi vedea că se va schimbă foarte încet. Cum să trataţi sindromul ficatului gras? Un echilibru între odihnă şi exerciţii. Cărţile vechi mai spun că trebuie să te duci la culcare înainte de ora 23:00.

Odihniţi-vă, exersaţi şi măncaţi mai puţin - doar până când sunteţi sătui în proporţie de 70%-80%. Acesta este cel mai bun mod de a rămâne sănătoşi.