Pentru arestarea sa, patronul de la Green Hours dă vina pe patronii de la El Comandante
Voicu Rădescu, patronul clubului Green Hours care, pe 30 august, a fost reţinut pentru 24 de ore, pentru evaziune fiscală, susţine într-un mesaj public că o serie de interese imobiliare se află în spatele arestării sale şi că vina aparţine Florentinei Rădulescu şi lui Daniel Emanoil Gregory, patroni ai lanţului de cluburi El Comandante, notează 365.ro.
Voicu Rădescu va fi cercetat în în stare de libertate pentru evaziune fiscală estimată la 230.000 de lei. Tribunalul Bucureşti (TB) a respins, joi, propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile a procurorilor. Rădescu a fost reţinut de ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor Sector 3.
Câteva fragmente din textul mesajului public al lui Voicu Rădescu, emis la data de 3 septembrie 2012:
“Sunt Voicu Rădescu, am 57 de ani şi sunt directorul executiv al Green Hours jazz-cafe şi al Teatrului LUNI de la Green Hours.În urma evenimentelor, aş spune dramatice, din jurul meu personal, respectiv al clubului Green Hours - parte din ele ajungând deja publice - după câteva zile de chibzuinţă, consider că este necesar să fac o declaraţie publică în care să prezint artiştilor şi publicului „Green", mass-media interesate – to whom it may concern, în general - situaţia, aşa cum o văd eu, la acest moment.
Sunt asociat majoritar şi director executiv al SC Alvotida Comerţ şi Servicii srl începând de la înfiinţarea sa, în iunie 1991. Societatea mea are un unic punct de lucru, în Calea Victoriei 120, sector 1 şi înseamnă de fapt, începând din 1994:
Green Hours 22 jazz-cafe, cel mai vechi club de jazz din ţară; Green Records – unicul label muzical aparţinând de un club în România şi Teatrul LUNI de la Green Hours, primul teatru independent din România.
CONTEXT:
Cu trecerea anilor mi-a fost tot mai greu să mă ocup de conducerea efectivă aţiţ a barului, cit şi a evenimentelor de teatru şi muzicale din Green Hours drept pentru care am apelat pe rând la diverşi prieteni/cunoscuţi cărora le-am încredinţat pentru intervale mai lungi sau mai scurte de timp activitatea de alimentaţie publică. La începutul lui 2011 am început să caut însă o soluţie prin care să externalizez activitatea de bar către o firmă specializată, iar personal să continui să mă ocup numai de evenimentele artistice şi culturale.
În aceste împrejurări i-am întâlnit pe Florentina Racoviţeanu, ce mi-a fost prezentată ca o persoană ce dispune de experienţa şi calificările necesare, (lucrase anterior ca manager în mai multe baruri, între care, ultimul, Tago Mago, tocmai îşi încetase activitatea) şi pe Daniel Emanoil Gregory (Hardilă), de care ştiam că este patronul mai multor cluburi şi baruri cunoscute în Bucureşti (El Comandante, El Dictator, El Grande Comandante, La Historia, Junior etc).
Aceştia s-au arătat interesaţi de preluarea activităţii de bar a Green Hours şi mi-au propus o formă de contract de subînchiriere a spaţiilor, strict pentru desfăşurarea activităţilor de bar. Am „bătut palma" cu aceştia şi de la sfârşitul lui februarie 2011, au început să conducă efectiv şi să gestioneze activitatea de bar şi apoi toată "bucătăria" clubului, scop în care au înfiinţat SC Green Fusion SRL.
Obligaţia lor principală, prin contract, în schimbul beneficiului reieşit din activitatea de alimentaţie publică pentru care aveau exclusivitate, era plata chiriei pe care, în acord, am fixat-o, precum şi a unei proporţii agreate din cheltuielile administrative ale clădirii din Calea Victoriei 120. De asemenea, între obligaţii intră păstrarea specificului şi a personalităţii clubului Green Hours, ce funcţiona acolo de peste 16 ani.
Din păcate, la câteva luni de la semnarea contractului, derularea colaborării a început să înregistreze sincope. Repetate întârzieri de plată a chiriei de către Green Fusion au dus la mari dificultăţi financiare pentru Green Hours, inclusiv şi mai ales în sensul achitării datoriilor de chirie către locatorul principal al clădirii (...mai târziu am aflat că nu eram singurul în această situaţie, plata cu întârziere a obligaţiilor asumate prin contract reprezentând de fapt un mod de lucru al partenerilor mei).
Am avut de purtat totodată, numeroase discuţii privind necesitatea subordonării activităţilor de alimentaţie publică celor culturale, pe timpul evenimentelor din Green, nefiind dispus (din respect pentru artişti şi pentru public), să fac compromisuri pe această temă.
Am ajuns astfel, încet, prea încet - după discuţii, notificări şi intervale scurte de timp în care părea că relaţiile noastre se vor normaliza - la concluzia, comunicată „partenerilor de afaceri", că voi înceta colaborarea.
Mi-am asumat se pare, astfel, să îi devin indezirabil domnului Daniel Emanoil Gregory, personaj altfel în plină expansiune, lăsând să se înţeleagă că se bucură de relaţii şi protecţie din partea unor persoane influente din mediile de afaceri şi politic... În plus, e vizibil pentru mine acum,locaţia Green Hours devenise un subiect de interes mai mare decât crezusem.
CONFLICT:
În data de 26 iulie a.c., (preziua expirării termenului din notificarea trimisă către Green Fusion srl), în jur de ora 16.30, la birourile "departamentului cultural" din incinta clubului Green Hours, din Calea Victoriei 120, au descins 5 poliţişti din cadrul SIF Sector 3, care, cu un mandat de percheziţie emis de Parchetul General Bucureşti (dosar nr: 3045/P/2012) ne-au stopat activitatea şi după cca 2 ore şi jumătate de percheziţie au ridicat de la faţa locului documente contabile, notiţe, înscrisuri şi cele 3 calculatoare existente în birouri.
La câteva momente după intrarea în birourile Green Hours, am sesizat posibilitatea ca această percheziţie să fie "cu dedicaţie" (ce caută, mă întrebam, Poliţia Sectorului 3 la clubul nostru, în Sectorul 1...), deşi în permanenţă la întrebările mele răspunsul poliţiştilor era că nu cunosc niciun detaliu despre situaţia litigioasă în care mă aflu cu subchiriaşul, ci că doar sunt interesaţi, în urma unei reclamaţii, de evenimentele şi încasările la evenimentele artistice ale Alvotida; altfel, îndreptându-se direct spre rafturile în care se găseau diverse documente privind spectacolele organizate.
De atunci, cu multă dificultate şi cu întârziere, s-a confirmat că "reclamaţia" – adică plângerea penală – fusese depusă de Florentina Racoviţeanu, administratoarea Green Fusion srl, persoană împreună cu care desfăşurasem atâta timp activităţi ce iată, intraseră brusc în vizorul poliţiei.
Acesta este începutul a ceea ce îmi părea deja a fi un film prost, cu mafioţi răi, de seria a 3-a ...în interiorul căruia mă găseam, din păcate.
Filmul a continuat prin evenimente ce s-au desfăşurat cu o precipitare şi cu şicane şi abuzuri ce au culminat cu reţinerea mea pentru 24 de ore.
Reţinerea s-a petrecut în sediul Poliţiei sectorului 3, în după-amiaza de miercuri 29 august, după o invitaţie aşa-zis de rutină, dar pe un scenariu cu detalii menite - şi în parte reuşind, da - să mă impresioneze: aruncatul cătuşelor pe masă; ora reţinerii, care a presupus rămânerea mea peste noapte în arestul poliţiei, etc. A doua zi am fost prezentat de poliţişti procurorului care a semnat trimiterea mea la instanţă, cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.
Joi, în jur de ora 15.00, mă aflam într-o sală de tribunal. Peste aproximativ o oră şi jumătate eram din nou liber, în urma pledoariei d-lui avocat Doru Viorel Ursu şi a deciziei de respingere a propunerii de arestare preventivă, luată de judecător...(nici numele acestui magistrat nu voi avea cum sa îl uit...)
ADMIT:
Că, pe "fondul" meu mai degrabă dezorganizat, m-am aflat cumva în răspăr cu activităţile birocratice şi nu m-am upgradat pe măsura schimbărilor societăţii. De aici, din păcate, greşeli şi nereguli în gestionarea activităţii mele manageriale, pentru care sunt gata să răspund.
În acest sens, mă voi "reseta" interior (cum m-a „atenţionat" un prieten drag), înţelegând (cred că e timp la orice vîrstă...) că ordinea şi procedurile sunt chiar necesare, inclusiv în activităţile culturale, chiar boeme.
NU ADMIT:
Că lipsa mea de ordine exterioară (într-o măsură, chiar interioară) şi deficienţele organizatorice şi birocratice rezultând din acestea ar putea sa mă clasifice ca anti-social sau ca pericol pentru societate şi ar fi putut justifica intenţia de a fi arestat pentru 29 de zile.
ÎN VIITOR:
De aceste abuzuri şi de apărarea mea în ancheta sub care mă aflu se va ocupa, calificat, casa de avocaţi.
Personal, sper că nu voi fi blocat din a putea continua activităţile artistice-culturale ale Green Hours, ale Green Records şi ale Teatrului LUNI (oricum, acestea nu au cum fi preluate de "El Comandante etc."! ).”