Pentagonul pregăteşte ”dronele negre”

Conceptul dronei RQ-180 creat de Aviation Week & Space Technology.
Conceptul dronei RQ-180 creat de Aviation Week & Space Technology. (Aviation Week & Space Technology.)

Mai multe imagini pe pagina originală Epoch Times România.

Veteranii din armata Statelor Unite care urmăresc ultimele realizări tehnologice au surprins un nou aparat de zbor ”negru” şi autonom, aşa cum sunt denumite noile modele de drone cu capacităţi stealth dezvoltate în secret, deasupra oraşului Amarillo din vecinătatea Area 51.

Imaginile capturate au surprins un avion supersonic în formă de ”V”, care se potriveşte cu două modele prezentate în mare de către revista Aviation Week & Space Technology.

Forţele Aeriene ale SUA au încercat mereu să perfecţioneze tehnologia operaţiilor de recunoaştere şi supraveghere peste liniile inamice. Ultimul model capabil, avionul SR-71, a fost retras în 1998, iar de atunci acest domeniu nu părea să progreseze deoarece testele erau efectuate în mare secret.

Modelul RQ-180, dezvoltat de Northrop Grumman, ar fi fost testat în secret în Palmdale California, locul în care se testează multe aparate de zbor secrete. Imaginile capturate prin satelit au descoperit o nouă bază aeriană şi în Area 51, deşertul Nevada, un alt loc folosit pentru testarea noilor tehnologii. Editorii Aviation Week & Space Technology, Steve Douglas şi Dean Muskett, au surprins un aparat de zbor secret, care se încadrează profilului descris pentru RQ-180, în apropierea oraşului Amarillo, Nevada.

În publicaţia din 9 decembrie, săptămânalul Aviation Week & Space Technology a fost dezvăluit existenţa unui aparat de zbor aflat în teste la Area 51. Publicaţia a cooperat cu artistul Ronnie Olsthoorn pentru a construi un concept al RQ-180 în baza caracteristicilor cunoscute (a cărui imagine o puteţi vedea în pozele ataşate articolului).

Se ştie că RQ-180 este proiectat să zboare la o înălţime foarte mare, pentru un timp foarte lung ( chiar până la 24 de ore). Conform Aviation Week, are o lungime totală a aripilor de 40 de metri şi are forma unui ”zmeu”, dotat cu capacitaţi stealth ce-i permit să treacă de radarele inamice. Se poate să fie folosit pentru supraveghere şi pentru atacuri electronice. Pentru imaginea lui RQ-180 s-au mai inspirat şi din modelul RQ-170 Sentinel folosit în timpul atacului din 2007, în Kandahar.

În plus, există informaţii despre conceptul avionului SR-72, un aparat de zbor autonom supersonic proiectat de Lockheed Martin, care poate zbura la altitudini foarte mari cu o viteză de şase ori mai mare decât cea a sunetului. Drona ar fi folosită pentru spionaje şi atacuri, conform Lockheed Martin. Totuşi, drona cu motoare gemene n-ar fi gata până în anul 2030, spune Lockheed Martin.

Se crede că noua generaţie de drone vor fi capabile să penetreze apărarea aeriană a celor mai bine echipate naţiuni, observând centralele nucleare, lideri terorişti şi obiective cheie de la înălţimi mari. Dronele par să fie foarte rapide şi greu de depistat, rezistente, fiind proiectate pentru a putea intra şi ieşi din spaţiul aerian al unei ţări fără a fi văzute vreodată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură