PDL depune moţiune împotriva proiectului de buget pe 2014

Andreea Paul, PDL (Epoch Times România)
Flori Mladin
11.11.2013

PDL depune marţi la Camera Deputaţilor o moţiune simplă prin care solicită retragerea proiectului de buget pe 2014 de pe agenda dezbaterilor parlamentare şi regândirea lui în totalitate, a afirmat prim-vicepreşedintele democrat-liberal Andreea Paul, luni, într-o conferinţă de presă la finalul întâlnirii BPN al partidului.

Totodată, Andreea Paul a afirmat că PDL va cere în textul moţiunii să se oprească risipa banului public şi reducerea evaziunii fiscale.

Moţiunea simplă a fost anunţată anterior chiar de Vasile Blaga, preşedintele PDL, care a subliniat că formaţiunea să nu va vota proiectul de buget pe 2014.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a făcut un apel, sâmbătă, la Piteşti, către toţi "parlamentarii responsabili să nu voteze proiectul de buget" pentru 2014, care, în opinia lui este un "buget de involuţie, nici măcar de stagnare", "un buget fanariot", "un buget parşiv, pentru că dă cu o mână şi ia cu trei".

"Îi chem pe toţi parlamentarii responsabili să nu voteze acest proiect de buget, care este unul de involuţie economică a României, nici măcar de stagnare. Este un buget de involuţie, este un buget parşiv, pentru că dă cu o mână şi ia cu trei. Creşterile de pensii şi salarii anunţate de Guvern nu vor putea acoperi majorările de taxe preconizate pentru anul viitor. Spun că indexează cu trei şi ceva la sută şi de fapt din toate analizele făcute de economişti reiese că din buzunarul fiecărui român, anul viitor, se va scoate cel puţin un salariu mediu pe economie. Este un buget fanariot, pentru că au repornit tăvălugul taxelor şi impozitelor", a declarat Vasile Blaga, citat de Realitatea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor