Pavel Filip: Referendum pe tema ”miliardului furat”, campanie electorală a socialiştilor pe banii publici

Socialiştii, la propunerea preşedintelui RM, se pregătesc de un referendum pentru anularea legii care pune ”miliardul furat” pe umerii cetăţenilor. Premierul afirma că PSRM îşi face campanie electorală pe bani publici.
Pavel Filip, premierul desemnat din partea PD
Pavel Filip, premierul desemnat din partea PD (universfm.md)

Prim-ministrul Pavel Filip susţine că anunţul făcut de preşedintele Igor Dodon în legătură cu un posibil referendum iniţiat de Partidul Socialiştilor (PSRM) pe tema legii prin care au fost convertite în datorie publică creditele de urgenţă acordate în cazul celor trei bănci devalizate, este o temă falsă şi un pretext pentru campanie electorală.

”Prevederile articolului 147 al Codului electoral stipulează expres că nu pot fi organizate referendumuri republicane şi nu pot fi supuse referendumului problemele privind impozitul şi bugetul, iar dacă un asemenea referendum ar fi fost legal, oricum nu are sens pentru că această lege nu poate fi anulată. Este o lege care deja şi-a produs efectul juridic, fiind consumată. Această lege face parte din pachetul care a stat la baza semnării acordului cu FMI, iar dacă ar fi revizuit acest mecanism, ar pune automat sub semnul întrebării continuarea acordului”, scrie Pavel Filip pe contul său de socializare.

În aceste condiţii, premierul consideră că iniţiativa de a declanşa un referendum pe această temă, care ar presupune cheltuieli enorme de la bugetul statului, bani care nu vor fi recuperaţi vreodată, reprezintă o greşeală şi singurul efect al unei astfel de acţiuni poate fi acela ca PSRM să găsească pretext de a-şi face campanie electorală pe banii publici.

Menţionăm că potrivit declaraţiilor recente ale preşedintelui Dodon, şi a unui comunicat de presă al socialiştilor, ”PSRM iniţiază un referendum pentru anularea Legii prin care populaţia este impusă să achite miliardul furat”.

”Noi deja am lansat toate procedurile prevăzute de lege pentru organizarea şi desfăşurarea acestui referendum.

PSRM rămâne ferm pe poziţie şi îl susţine pe preşedintele ţării în ideea că miliardele furate trebuie să fie întoarse de toţi cei implicaţi în comiterea furtului, prin confiscarea averilor, dar categoric nu de către pensionari, de familiile numeroase, de medici, de învăţători – nu de către poporul Republicii Moldova.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe