Patru oameni omorâţi în violenţele din Capitoliul SUA, o femeie care purta un steag pro-Trump, împuşcată [video]

Femeia, împuscată în piept de la mică distanţă, era un veteran al Forţelor Armate americane
Grup de protestatari americani în clădirea Capitoliului, 6 ianuarie 2021
Grup de protestatari americani în clădirea Capitoliului, 6 ianuarie 2021 (Saul Loeb/AFP via Getty Images)
Isabel van Brugen
07.01.2021

Patru persoane au fost confirmate decedate miercuri seara, în timpul tulburărilor din Washington, printre care o femeie care a murit după ce a fost împuşcată în interiorul clădirii, potrivit poliţiei din DC.

Membrii familiei au identificat-o pe femeie drept Ashli ​​Babbitt, un veteran al Forţelor Aeriene din California şi susţinător al lui Trump. Imagini video au surprins momentul în care a fost împuşcată în piept de forţele de ordine şi a căzut la pământ.

Soţul lui Babbitt a declarat pentru KUSI-TV că Ashli a fost trimisă în serviciu de patru ori în cei 14 ani de carieră.

Cu o zi înainte de a fi împuşcată, Babbitt a scris pe Twitter: „Nimic nu ne va opri…. ei pot încerca la nesfârşit, dar furtuna este aici şi coboară în DC în mai puţin de 24 de ore .... întuneric până apare lumină”.

Nu este încă clar cine a împuşcat-o, însă surse ale forţelor de ordine au declarat pentru New York Post că a fost împuşcată de poliţia Capitolului.

Departamentul de Poliţie din Washington D.C. nu a răspuns imediat la o cerere de comentarii a The Epoch Times.

Robert J. Contee, şeful Departamentului de Poliţie Metropolitană, a declarat în cursul unei conferinţe de presă în primele ore ale zilei de joi dimineaţă că o femeie a fost transportată la un spital din zonă unde a fost declarată moartă, fără a numi sau identifica victima.

Contee a confirmat, de asemenea, că alte trei victime au murit în apropierea Capitoliului şi că nu se pot determina cauzele deceselor până când cadavrele nu sunt examinate de un legist.

Protestatari au asaltat clădirea Capitolului în jurul orei 14:15 după ce au spart geamurile pentru a intra înăuntru. Imagini video arată unii protestatari angajaţi în ciocniri violente cu poliţia, precum şi participanţii care purtau steaguri americane şi pro-Trump umplând holul care leagă cele două camere ale Capitoliului.

Nu este clar cine a instigat la intrarea în clădire.

Cel puţin 14 ofiţeri ai Departamentului de poliţie metropolitană au fost răniţi în timpul ciocnirilor. Doi ofiţeri se află în spital, unul cu răni grave după ce a fost agresat de mulţime, iar altul a suferit răni semnificative la faţă după ce a fost lovit de un proiectil.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor