MAE: "Violenţele de la Capitol Hill din Washington DC sunt îngrijorătoare şi inacceptabile"

Bogdan Aurescu
Bogdan Aurescu (Epoch Times România)
Loredana Diacu
07.01.2021

Ministerul român de Externe a transmis un mesaj, pe Twitter, după ce, în Washington, mai mulţi protestatari care fluturau drapele americane exprimându-şi sprijinul pentru preşedintele Donald Trump au forţat intrarea în Capitoliu.

„Violenţele de la Capitol Hill din Washington DC sunt îngrijorătoare şi inacceptabile. Avem încredere în democraţia americană, care trebuie să rămână un model în lume şi ne exprimăm încrederea că situaţia va fi dezescaladată în curând pentru a permite validarea votului”, se arată în mesajul Ministerului român de Externe.

Reamintim că persoane care fluturau drapele americane exprimându-şi sprijinul pentru preşedintele Donald Trump au străpuns barierele şi au spart cordoanele poliţiei desfăşurate pentru a păzi Capitoliul, intrând în interiorul clădirii, unde ambele camere deliberau asupra obiecţiilor la voturile electorilor pentru a finaliza alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie.

Deliberările au fost suspendate şi parlamentarii au fost evacuaţi în urma tulburărilor. Au fost raportate împuşcături în interiorul clădirii, conform mărturiilor reporterului Epoch Times Charlotte Cuthbertson pe Twitter. Cel puţin 4 morţi au rezultat în urma incidentelor: două femei şi doi bărbaţi. Clădirea a fost închisă. Ulterior, şedinţa parlamentarilor a fost reluată.

Merită menţionat că preşedintele Trump a postat pe reţelele sociale un videoclip în care îi ruga pe protestatari să lase Capitoliul în pace şi să respecte ordinea. Însă, atenţie, platformele sociale au eliminat videoclipul. Mai mult, Twitter, urmat mai apoi de Facebook, a dezactivat contul preşedintelui Donald Trump după ce au fost şterse postări recente făcute de preşedinte, inclusiv un videoclip în care cerea protestatarilor care s-au adunat miercuri în faţa Capitoliului din Washington DC să meargă acasă în pace.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor