Facebook, Twitter blochează contul lui Donald Trump după postarea unui video în care preşedintele cerea protestatarilor să nu fie violenţi şi să plece acasă

Mass media americană devine Ministerul Adevărului
Donald Trump
Donald Trump (Mandel Ngan/AFP/Getty Images)

Platformele sociale au eliminat videoclipul în care Trump îi ruga pe protestatari să plece din Capitoliu şi să respecte ordinea.

Twitter, şi apoi Facebook au dezactivat contul preşedintelui Donald Trump după ce au fost şterse postări recente făcute de preşedinte, inclusiv un videoclip în care cerea protestatarilor care s-au adunat miercuri în faţa Capitoliului din Washington să meargă acasă în pace.

„Ca urmare a situaţiei violente fără precedent şi în curs de desfăşurare din Washington, D.C., am solicitat eliminarea a trei mesaje ale @realdonaldtrump care au fost postate mai devreme astăzi pentru încălcări repetate şi severe ale politicii noastre de integritate civică”, se arată într-un anunţ al companiei Twitter.

„Aceasta implică faptul că @realdonaldtrump va fi blocat timp de 12 ore după eliminarea acestor tweeturi. Dacă tweeturile-urile nu sunt eliminate, contul va rămâne blocat”, continuă anunţul. „Încălcările viitoare ale regulilor companiei Twitter, inclusiv ale politicilor noastre privind integritatea civică sau ameninţările violente, vor duce la suspendarea permanentă a contului @realdonaldtrump.”

Platformele Facebook şi Instagram - deţinută şi ea de Facebook - urmează şi ele să blocheze temporar conturile lui Trump.

Facebook, Twitter şi Youtube au eliminat un videoclip în care preşedintele american îi îndemna pe protestatari să plece acasă. „Trebuie să vă duceţi acasă acum. Trebuie să avem pace. Trebuie să respectăm legea şi ordinea, trebuie să ne respectăm marii noştri oameni din forţele de ordine”, a spus Trump în videoclipul şters.

Facebook a fost primul care a eliminat videoclipul, care a fost transmis doar câteva ore miercuri după-amiaza târziu.

Un purtător de cuvânt al Facebook a afirmat într-o declaraţie: „Protestele violente din Capitoliu, astăzi, sunt o ruşine. Interzicem incitarea şi apelurile la violenţă pe platforma noastră. Revizuim şi eliminăm activ orice conţinut care încalcă aceste reguli”.

Guy Rosen, vicepreşedintele responsabil pentru integritate al companiei Facebook, a afirmat într-o declaraţie: „Aceasta este o situaţie de urgenţă şi luăm măsuri de urgenţă adecvate, inclusiv eliminarea videoclipului preşedintelui Trump. L-am eliminat, deoarece, în general, credem că el contribuie, mai degrabă decât diminuează, riscul continuării violenţei”.

Trump nu a cerut violenţă în discursul său.

Înainte de eliminarea videoclipului, Facebook a aplicat o etichetă peste videoclipul preşedintelui, care avea un link la „Centrul de informare asupra alegerilor”, care îl înfăţişează pe candidatul democrat la preşedinţie Joe Biden ca fiind câştigătorul alegerilor din noiembrie 2020. Eticheta Facebook menţiona: „SUA au legi, proceduri şi instituţii înfiinţate pentru a asigura integritatea alegerilor noastre. Obţineţi informaţii precise despre alegeri”.

The Epoch Times nu a declarat, încă, un învingător în alegerile din 3 noiembrie 2020.

Twitter a eliminat acelaşi videoclip de pe platforma sa la o oră după eliminarea videoclipului de către Facebook, înlocuind postarea cu mesajul „Acest Tweet a încălcat regulile Twitter”.

Twitter a eliminat, de asemenea, un mesaj postat de preşedinte la ora 18:01 ET care susţinea: „Acestea sunt lucrurile şi evenimentele care se întâmplă atunci când o victorie masivă, sacră, în alegeri este furată atât de direct şi vicios de la marii patrioţi care au fost trataţi rău şi nedrept atâta timp. Duceţi-vă acasă cu dragoste şi în pace. Amintiţi-vă această zi pentru totdeauna!

„Vă cunosc durerile, ştiu că sunteţi răniţi. Am avut alegeri care ne-au fost furate. Au fost alegeri câştigate masiv şi toată lumea ştie, în special cealaltă parte”, a spus preşedintele în videoclipul acum eliminat.

„Nu vrem să existe victime. Trecem printr-o perioadă foarte grea. Nu a existat niciodată un moment ca acesta în care să se fi întâmplat aşa ceva, în care să ne poată lua tuturor- mie, vouă, ţării noastre”, a adăugat Trump.

„Au fost alegeri fraudate, dar nu putem face jocul acestor oameni. Trebuie să avem pace. Deci, duceţi-vă acasă, vă iubim, sunteţi persoane foarte speciale. Aţi văzut ce se întâmplă, aţi văzut felul în care sunt trataţi ceilalţi, care sunt atât de răi şi atât de malefici. Ştiu cum vă simţiţi. Dar duceţi-vă acasă, duceţi-vă acasă în pace”.

Camera Reprezentanţilor şi Senatul SUA au suspendat temporar sesiunea comună a Congresului, miercuri, după ce protestatarii au pătruns în clădirea Capitoliului, întrerupând dezbaterile concurente ale celor două camere cu privire la obiecţii legate de numărătoarea voturilor pe listele de electori prezidenţiali din Arizona. Sesiunea a fost reluată după câteva ore.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe