Pastă de conopidă cu brânză - un aperitiv estival uşor şi hrănitor

Iată o reţetă simplă şi rapidă de pastă de conopidă cu brânză, sănătoasă şi uşoară din punct de vedere caloric, ce încântă prin gustul rafinat.
Pastă de conopidă cu  brânză
Pastă de conopidă cu  brânză (Maria Matyiku / Epoch Times)

Este asemănătoare cu reţeta clasică de salată de conopidă, la care maioneza este înlocuită cu o brânză proaspătă care prin consistenţa moale şi uşor afânată, balansează plăcut cu textura conopidei fierte.

Această delicioasă pastă, se poate folosi cu succes la prepararea unor tartine delicioase pentru micul dejun sau cină. Pasta este o opţiune practică şi pentru prepararea unor aperitive pentru mese festive sau la revelion, putând fi folosită la prepararea roşiilor umplute, ardei umpluţi cu pastă, aperitiv cu castraveţi sau măsline, lista rămânând deschisă.

Ingrediente:

500 g de conopidă marunţită,

100 g brânză de capră sau vacă,

2 linguri ulei (opţional),

sucul de la o jumătate de lămâie,

1-2 căţei de usturoi,

sare şi piper după gust

Modul de preparare:

Conopida se rupe mai întâi în bucheţele mici şi se spală bine sub jet de apă. Se poate fierbe apoi pe aburi până când aceasta se înmoaie sau se poate fierbe în puţină apă cu sare (atât cât să acopere bucăţile de conopidă).

După ce este fiartă, conopida se ia de pe foc, se strecoară şi se lasă deoparte să se răcească şi să se scurgă bine de apă.

Peste conopida răcită se pune brânza, apoi cu ajutorul unui zdrobitor de cartofi sau al unei furculiţe, se zdrobeşte până când se obţine o pastă omogenă. Opţional, se pot adăuga 1-2 linguri de ulei.

Pentru a obţine o pastă fină şi pufoasă vă sugerăm să folosiţi mixerul de mână vertical, dacă-l aveţi la îndemână.

În final, se adaugă suc de lămâie după gust, usturoi măcinat, sare şi piper. Pasta obţinută se poate folosi la umplut, sau se pune apoi într-un castron şi se ornează după preferinţă.