PAS depune sesizare la CEC. Litvinenco: Echipa lui Dodon tipăreşte zeci de mii de ziare fără să declare cheltuielile

Microbuz al poliţiei plin ziare ale candidatului Dodon (facebook.com / PAS)
Maria Maevschi
11.11.2020

Deputatul Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) Sergiu Litvinenco a scris într-o postare pe pagina de Facebook a fracţiunii că la editura „Universul” s-au tipărit zeci de mii de ziare care nu au fost declarate. Mai mult decât atât, acesta a punctat că ziarele aparţin candidatului la prezidenţiale Igor Dodon.

În acest context, Litvinenco a publicat o imagine cu microbuzul poliţiei în care se aflau 72 de mii de ziare, „alte două microbuze pline cu ziare au plecat deja. Şi socialiştii ne spun că în total au tipărit 55 de mii de ziare…”.

„Astfel, echipa candidatului Igor Dodon a fost prinsă în flagrant cum tipăreşte ziare de campanie la Editura ”Universul”, care aparţine 100% statului. Şi aceste servicii nu sunt declarate în rapoartele financiare depuse la CEC. Pe de altă parte, aici este o utilizare obraznică a resurselor administrative (resurselor statului) în favoarea lui Igor Dodon”, se arată în postarea lui Litvinenco.

Totodată, reprezentantul cu drept de vot consultativ al concurentului electoral Maia Sandu în Comisia Electorală Centrală (CEC), Olesea Stamate, a expediat o sesizare pe adresa CEC, solicitând sancţionarea lui Igor Dodon pentru nedeclararea cheltuielilor pentru publicarea materialelor electorale.

„Este clar că la mijloc sunt mult mai multe abuzuri. Utilizarea resurselor administrative, posibil depăşirea atribuţiilor de serviciu, şi în funcţie de alte detalii care sunt în spatele acestei ʻoperaţiuniʼ, mai pot fi şi alte componente penale ale acţiunilor candidatului şi persoanelor implicate.

Aşteptăm investigarea promptă şi sancţionarea, după lege. Haideţi, măcar odată, daţi dovadă că acţionaţi în interesul cetăţenilor şi nu al unor grupări politice (criminale)!”, a punctat Olesea Stamate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor