Maia Sandu: Noi vrem să închidem corupţii, nu şcolile, grădiniţele sau satele

Dialogul R. Moldova cu Rusia ar trebui să se bazeze pe interesele naţionale, nu pe interesele personale ale liderilor moldoveni, aşa cum se întâmplă în prezent, consideră Maia Sandu.
Corupţia în Moldova
Corupţia în Moldova (facebook.com)

Candidata PAS pentru alegerile prezidenţiale Maia Sandu a dat asigurări că nu va închide şcolile, grădiniţele, satele. „Singurii pe care noi vrem să-i închidem sunt corupţii şi pentru asta trebuie să facem reforma justiţiei.”

Aceasta a îndemnat oamenii care au susţinut-o să-şi sune părinţii, rudele care pot pica în capcana minciunilor şi falsurilor tirajate de Igor Dodon şi să le explice că nimeni nu le va anula pensiile, dimpotrivă, a venit cu angajamentul ca pensiile să fie mărite.

În cadrul unei emisiuni de la TV8, politiciana a mai declarat că nu se va întâmpla nimic cu indemnizaţiile cetăţenilor întrucât intenţionează să iniţieze urgent cu europenii un program de susţinere a bătrânilor cu venituri foarte mici, pentru că situaţia este dramatică peste tot în ţară.

Maia Sandu a ţinut să sublinieze că dialogul R. Moldova cu Rusia ar trebui să se bazeze pe interesele naţionale, nu pe interesele personale ale liderilor moldoveni, aşa cum se întâmplă acum. „Liderii moldoveni trebuie să asigure condiţii bune pentru cetăţenii noştri care lucrează în Rusia. Trebuie să găsim soluţii sustenabile pentru a deschide exporturile către Rusia. Dialog serios, sistemic privind soluţionarea conflictului transnistrean, cu participarea marilor jucători.”