Televiziuni de la Chişinău, amendate. Ar fi fost părtinitoare în campania pentru prezidenţiale

Reprezentanţi mass media
Reprezentanţi mass media (facebook.com/Vasile Şoimaru)

Consiliul Audiovizualului de la Chişinău a amendat, marţi, 10 noiembrie, principalele televiziuni pe motiv ca au reflectat în mod părtinitor campania pentru primul tur al alegerilor prezidenţiale, din 1 noiembrie, încălcând condiţiile licenţei de emisie.

În urma examinării celui de-al doilea raport de monitorizare a principalelor buletine de ştiri a 15 furnizori de servicii media, la capitolul reflectării campaniei electorale între 16 octombrie şi 1 noiembrie, precum şi a sesizărilor Centrului de Jurnalism Independent (CJI) au primit amenzi cuprinse între 5 mii şi 10 mii de lei 14 posturi de televiziune, inclusiv NTV Moldova, Primul în Moldova, TVR Moldova, BTV (Bălţi), TV 8, Canal 2, Jurnal TV, Canal 3, Pro TV Chişinău, RTR Moldova, Televiziunea Centrală, Accent TV, Publika TV şi Prime TV.

Cele mai mari amenzi au primit postul NTV Moldova apropiat lui Igor Dodon şi postul BTV de la Bălţi, unde este primar Renato Usatîi, ambii politicieni candidând la prezidenţiale.

BTV s-a ales cu o amendă de 10.000 de lei, după ce Corneliu Mihalache a declarat că acest canal ar fi încălcat cel mai grav rigorile legislative. NTV Moldova a fost sancţionat suplimentar cu 7.000 de lei pentru neprezentarea principalelor puncte de vedere aflate în opoziţie în cadrul emisiunii „Acces Direct” în care invitaţii s-au expus pe marginea candidatei PAS la alegerile prezidenţiale Maia Sandu, dar şi pentru că moderatorul şi-a expus punctul său de vedere.

Televiziunile sancţionate au opţiunea să conteste amenzile în justiţie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe