Flashmob la Preşedinţie: Tinerii PAS, DA, PUN, Mişcarea Unirea au îndemnat tineretul din R. Moldova să iasă la vot

Flashmob la Preşedinţie
Flashmob la Preşedinţie (maiasandu2020.md)
Maria Maevschi
10.11.2020

Tinerii de la Partidul Acţiune şi Solidaritate, Platforma DA, Partidul Unităţii Naţionale şi Mişcarea Unirea au organizat marţi, 10 noiembrie, un eveniment comun la Preşedinţie. Aceştia au venit cu un apel către tineri să iasă la vot pe data de 15 noiembrie şi să voteze schimbarea. De asemenea, aceştia au anunţat despre lansarea unei platforme de informare online.

Vicepreşedintele PAS, deputatul Radu Marian, a menţionat în cadrul evenimentului că vin cu un îndemn la vot împreună cu colegii din organizaţiile de tineret ale PAS, Platforma DA, PUN şi Blocul UNIREA, pentru toţi tinerii din Republica Moldova.

„Este clar pentru toţi că Moldova se află la marginea prăpastiei, suntem copleşiţi de sărăcie, hoţie, corupţie. Cel mai grav este că pleacă tinerii. 140 de mii de tineri au plecat în ultimii patru ani. Trebuie să facem ceva. Cel mai bun instrument pentru schimbare este votul. Am vrea mult ca tinerii să înţeleagă că este o oportunitatе faptul că astăzi tinerii pot votа, oportunitate pe care părinţii noştri din Uniunea Sovietică nu au avut-o”, a specificat deputatul.

La rândul său, deputatul Platformei DA, Dinu Plîngău, a menţionat că atunci când s-a implicat în politică a avut un singur scop, să scape Republica Moldova de trecutul dubios, întruchipat prin fel de fel de gesturi, mită, pungi negre, prin muşamalizarea cazurilor în care sunt implicaţi demnitari publici.

„Vrem cu toţii să trăim într-o Republica Moldova în care tinerii au perspectivă, se pot dezvolta personal şi profesional. Îndemn toţi tinerii să iasă la vot, să începem o nouă etapă în dezvoltarea Republicii Moldova”, a punctat parlamentarul de la Chişinău.

Ion Cobîşenco, preşedintele Organizaţiei de Tineret PUN, consideră că prin această unitate a tinerilor, viitorul politic al Republicii Moldova arată frumos.

„Cu toţii ne dorim unul şi acelaşi lucru, mersul înainte şi modernizarea Republicii Moldova. Reprezint Platforma DA şi anume tinerii care au luptat ani de zile cot la cot şi care au demascat hoţiile clasei politice. Astăzi, mai mult ca niciodată, realizăm importanţa unităţii, importanţa de a avea cât mai mulţi oameni buni alături de noi. Împreună putem fi o mişcare naţională, capabilă să facă faţă vechilor clase politice.

Astăzi dăm lupta cu unul dintre cei mai corupţi politicieni din Moldova. Acel politician care a mutilat justiţia, care a schimonosit instituţiile democratice ale statului şi care le-a politizat. Prin echilibru şi unitate vom reuşi să câştigăm aceste alegeri. Fac îndemn către toţi tinerii din Moldova, din diasporă. Prieteni, haideţi să ieşim la vot”, a declarat, preşedintele Tinerii DA, Ştefan Cojocaru.

Ilie Creţu, reprezentant al Blocului Unirea a punctat că în ultima săptămână minciunile lui Dodon s-au înmulţit cu zece, arătându-se absolut convins că tinerii din ziua de azi nu vor să mai tolereze minciunile acestui regim, nu vor să mai tolereze această atitudine discriminatorie faţă de diaspora, iar Igor Dodon este cel mai mincinos preşedinte din istoria Republicii Moldova.

„Astăzi, alături de colegii de la tinerii DA, tinerii PUN, tinerii Mişcarea Unirea, avem un apel comun către toţi tinerii din Republica Moldova. Indiferent de apartenenţa noastră politică, avem o încredere comună – Avem nevoie de un preşedinte care să muncească pentru tineri”, a conchis preşedintele PAS Youth, Adrian Băluţel.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor