Partidul Popular a aprobat de unul singur cea mai contestată lege a educaţiei (revista presei spaniole)

(RAFA RIVAS / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
29.11.2013

Partidul Popular a aprobat de unul singur cea mai contestată lege a educaţiei, secretarul general al principalei formaţiuni din opoziţie (PSOE) a fost victima protestelor pe care formaţiunea le sprijinea, iar amenzile pentru cei care conduc în stare de ebrietate va trece de la 500 la 1.000 de euro, potrivit noii legi a siguranţei pe şosele, informează vineri cele mai importante cotidiene spaniole.

Guvernul regional din Andaluzia a pus sub semnul îndoielii subvenţii publice date sindicatului UGT în valoare de 7,5 milioane de euro, iar acesta se va vedea nevoit să înapoieze 1,8 milioane de euro, anunţă vineri cotidianul El Pais. Pe de altă parte, acesta scrie şi despre faptul că PP a adoptat de unul singur, mulţumită majorităţii absolute de care se bucură în legislativ şi fără sprijin parlamentar din partea niciunei formaţiuni din opoziţie, cea mai contestată lege a educaţiei, care stabileşte examene de echivalare a studiilor şi recuperează materia opţională a religiei.

PP încearcă să compenseze victimele ETA cu decoraţii, iar aceste măsuri au fost incluse ca amendamente complementare la proiectul de buget pentru anul viitor, care suportă formalităţile de aprobare în legislativ, semnalează cotidianul El Mundo. În plus, şi această publicaţie scrie despre neregulile înregistrate la sindicatul spaniol UGT, care ar fi falsificat până şi facturile sandvişurilor împărţite militanţilor la pichete.

Alfredo Perez Rubalcaba a fost victima protestelor pe care le sprijină PSOE, constată cotidianul ABC, după ce o grupare a unor militanţi antisistem l-au împiedicat pe liderul socialist să ţină o conferinţă despre 'chimie şi politică' la Universitatea din Granada. Studenţii protestatari au strigat 'Şi Rubalcaba privatiza' sau 'poliţia te lovea şi pe vremea lui Rubalcaba', potrivit cotidianului spaniol citat.

Amenzile pentru condusul sub influenţa alcoolului vor creşte de la 500 la 1.000 de euro, după cum observă cotidianul La Vanguardia, potrivit prevederilor noii legi a siguranţei pe şosele. Sunt astfel înăsprite sancţiunile atunci când sunt depăşite 0,5 grame de alcool în sânge. În plus, mai arată publicaţia citată, casca va fi obligatorie pentru minorii care circulă cu bicicleta prin oraş.

Cotidianul La Razon relatează faptul că poliţia activează un dispozitiv de supraveghere pentru violatori şi asasinii care au fost eliberaţi ca urmare a derogării doctrinei Parot. Judecătorii consideră că nu există niciun obstacol legal în acest sens. În plus, Audienţa Naţională va cerceta omagiile aduse unor foşti membri ai ETA, denunţate de Ministerul de Interne, mai arată cotidianul spaniol citat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor