Parlamentul European: Statul Islamic ar putea folosi arme de distrugere în masă în UE

Parlamentul European a avertizat că teroriştii din grupul Statul Islamic ar putea desfăşura atacuri biologice sau chimice pe teritoriul Uniunii Europene.
PE avertizează că Statul Islamic ar putea desfăşura atacuri bacteriologice în Europa.
PE avertizează că Statul Islamic ar putea desfăşura atacuri bacteriologice în Europa. (Captură Foto)

“Guvernele europene şi instituţiile UE trebuie să fie în alertă şi ar trebui să ia în considerare adresarea publică a posibilităţii unui atac terorist care implică materiale chimice, biologice, radiologice sau chiar nucleare”, conform unui raport publicat la începutul acestei luni de către Parlamentul European.

Utilizarea de către terorişti a unor arme chimice rudimentare împotriva kurzilor în Siria şi în Irak arată că aceştia au acces la materialele necesare pentru desfăşurarea unor astfel de atacuri.

În plus, raportul susţine că teroriştii au avut mai multe oportunităţi în ultimii câţiva ani pentru a obţine acces la materiale neconvenţionale în Siria, Irak şi Libia, unde grupul jihadist Statul Islamic rămâne foarte activ.

Teroriştii au avut capacitatea financiară de a procura materiale pentru astfel de atacuri şi au demonstrat că deţin abilitatea de a recruta experţii necesari.

Raportul sugerează că guvernele statelor membre ale UE ar trebui să adopte măsuri de precauţie împotriva atacurilor chimice prin consolidarea securităţii în jurul instalaţiilor cheie şi prin dotarea echipelor de urgenţă cu antidoturi pentru atacuri neconvenţionale.

În cel mai recent atac aparent desfăşurat de Statul Islamic în Europa, cel puţin 130 de persoane au fost ucise şi altele peste 350 au fost rănite în 13 noiembrie la Paris.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe