Paris: atac cu armă albă soldat cu patru răniţi şi doi morţi, inclusiv atacatorul

Poliţia din Paris a ucis un bărbat după ce acesta a înjunghiat câteva persoane în capitala franceză. Surse judiciare au afirmat că atacatorul s-a aflat pe lista poliţiei ca un risc pentru securitatea naţională.
Ofiţeri de poliţie şi membri ai serviciilor de urgenţă se află pe o  stradă blocată din Paris după ce o persoană a fost ucisă şi alte câteva  rănite de un bărbat înarmat cu un cuţit, 12 mai 2018.
Ofiţeri de poliţie şi membri ai serviciilor de urgenţă se află pe o stradă blocată din Paris după ce o persoană a fost ucisă şi alte câteva rănite de un bărbat înarmat cu un cuţit, 12 mai 2018. (Thomas Samson/Getty Images)

Un bărbat de 29 de ani a fost ucis şi alte patru persoane au fost rănite după ce un atacator a înjunghiat sâmbătă seara trecători în districtul Operei din centrul Parisului. Atacatorul a fost împuşcat mortal de poliţie.

Atacul a avut loc într-o zonă în care se află câteva restaurante, baruri şi magazine. Martorii au descris scene de panică după ce oamenii care au ieşit într-o seară de weekend au realizat că avea loc un potenţial atac terorist.

Procurorii francezi au afirmat că tratează atacul ca un incident terorist. Grupul jihadist Statul Islamic şi-a asumat răspunderea pentru atac, deşi agenţia de ştiri a grupului, Aamaq, nu a prezentat dovezi pentru afirmaţia sa.

Surse judiciare l-au identificat duminică pe atacator ca fiind un cetăţean în vârstă de 21 de ani care s-a născut în regiunea Cecenia din Federaţia Rusă. Bărbatul se afla pe o listă specială a forţelor de securitate cuprinzând persoane care ar putea prezenta un pericol pentru securitatea naţională. Tatăl şi mama atacatorului au fost reţinuţi pentru a fi investigaţi.

Procurorul parizian Francois Molins a deschis o anchetă asupra atacului şi a citat martori afirmând că suspectul a strigat Allahu Akbar (Dumnezeu e cel mai mare) în timpul incidentului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe