Bărbat împuşcat mortal după un atac cu cuţitul la reşedinţa ambasadorului iranian în Austria

Poliţia stă de pază după un atac comis la reşedinţa ambasadorului iranian în Viena, Austria, 11 martie 2018.
Poliţia stă de pază după un atac comis la reşedinţa ambasadorului iranian în Viena, Austria, 11 martie 2018. (Captură Foto)

Un atac cu cuţitul asupra personalului de pază de la reşedinţa ambasadorului iranian din capitala austriacă Viena s-a finalizat cu împuşcarea fatală a unei persoane şi spitalizarea alteia, potrivit unor rapoarte.

Bărbatul în vârstă de 26 de ani a atacat cu un cuţit înainte să fie împuşcat mortal de către un soldat, potrivit purtătorului de cuvânt al poliţiei vieneze, Harald Moeser.

Ministerul Apărării a afirmat că soldatul a folosit spray cu piper pentru a încerca să oprească atacul, dar a fost forţat ca, în cele din urmă, să îşi folosească arma.

Poliţia din Viena a confirmat incidentul pe Twitter.

Unul dintre soldaţii care asigurau paza a fost spitalizat pentru că a fost rănit la braţ în timpul atacului, au declarat poliţiştii.

Incidentul a avut loc duminică noaptea în jurul orei locale 11:35 p.m.

Motivul din spatele atacului nu este cunoscut pe moment, iar securitatea a fost amplificată la toate ambasadele din Viena.

Incidentul a avut loc la câteva zile după ce poliţia austriacă a arestat joi un tânăr în vârstă de 23 de ani suspectat de implicare în două atacuri cu cuţit care au avut loc în seara de 7 martie în Viena. Patru persoane au fost grav rănite în acele incidente de către un cetăţean afgan, care a recunoscut că a comis atacurile.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe