Sebastian Ghiţă şi Bogdan Diaconu îl "denunţă" pe Cioloş la DNA. "Să fie sănătoşi!", le transmite prmierul

Cei doi lideri ai PRU îl acuză pe premier de abuz în serviciu şi înşelăciune în legătură cu achiziţionarea operei lui Brâncuşi, Cuminţenia Pământului.
Sebastian Ghiţă
Sebastian Ghiţă (Eugen Horoiu/Epoch Times România)

UPDATE: "Să fie sănătoşi", a comentat premierul Cioloş demersul celor doi.

***

Deputatul PRU s-a prezentat vineri la DNA - de această dată nu în vreunul din dosarele pe care le are pe rol - ci pentru a face un denunţ împotriva premierului Cioloş. Ghiţă a venit însoţit de noul său şef pe linie de partid, Bogdan Diaconu, denunţul fiind o acţiune a Partidului România Unită. Acuzaţiile pe care i le aduc cei doi premierului sunt abuz în serviciu şi înşelăciune.

"Am venit să depunem un denunţ penal în numele Partidului România Unită împotriva premierului Dacian Julien Cioloş pentru infracţiunea de abuz în serviciu, înşelăciune, în speţa numită Cuminţenia Pământului. Ştim că au fost nişte evaluări, făcute de experţi au spus prima dată 800.000, apoi 1.200.000, două milioane, trei milioane, ultima evaluare a fost cinci milioane (de euro, n.r.). Iată că Guvernul cioloş a cheltuit 11 milioane de euro din banii românilor pentru o operă de artă care oricum era în patrimoniul naţional şi nu putea fi scoasă din ţară", a declarat, Bogdan Diaconu, citat de news.ro, înainte de a intra în sediul DNA.

La rândul său, Sebastian Ghiţă a cerut ca cercetările să înceapă imediat.

„Procurorii DNA să înceapă cercetările la această mega-fraudă care se poate transforma într-un nou ANRP. Am informaţii precise că această operă de artă a avut nişte evaluări. Este exclus ca ea să poată fi achiziţionată din bani publici. Aşa ne vom trezi cu retrocedări şi cumpărări la preţuri supraevaluate”, a susţinut Ghiţă, titular al mai multor dosare penale.