Ovidiu Tender acuză că şi-a înstrăinat o firmă ca să-i dea mită fostei şefe DIICOT

Afaceristul Ovidiu Tender susţine în denunţul făcut împotriva fostei şefe DIICOT, Alinei Bica, arestată preventiv pentru fapte de corupţie, că, la cererea soţului şi a consilierului acesteia, a înstrăinat pachetul majoritar de la UPRUC CTR SA din Făgăraş.
Sigla DNA (Epoch Times România)
Loredana Diacu
05.02.2015

Afaceristul Ovidiu Tender susţine în denunţul făcut împotriva fostei şefe DIICOT, Alina Bica, arestată preventiv pentru fapte de corupţie, că, la cererea soţului şi a consilierului acesteia, a înstrăinat pachetul majoritar de la UPRUC CTR SA din Făgăraş, relatează Mediafax.

Potrivit sursei citate, ICCJ redă în motivarea arestării preventive a Alinei Bica fragmente din denunţul făcut de omul de afaceri Ovidiu Tender împotriva fostei şefe a DIICOT. Potrivit acestuia, acţiunile UPRUC CTR SA din Făgăraş au fost cedate la preţul impus de 3,2 milioane euro, din care suma de 1 milion de euro trebuia să fie în cash, nefiind înregistrată în contabilitate.

În motivarea arestării Alinei Bica se mai precizează că un martor din dosar, Dan Vasile, "aflat în relaţii de prietenie cu familia Alinei Bica, mai exact cu soţul acesteia", a declarat că a cumpărat acţiunile la UPRUC CTR SA, după ce i-a fost virată suma de 3,5 milioane de euro dintr-un cont din Rusia într-un cont al său din Austria.

Martorul Dan Vasile, notează judecătorul, susţine că preluarea pachetului majoritar de acţiuni de la S.C. UPRUC CTR SA a fost făcută pentru Horia Enciu, care mai încercase să achiziţioneze acţiuni la acea societate, însă nu reuşise.

"Atunci, la iniţiativa domnului director Bica Dorin şi a domnului Enciu, am mers eu şi am făcut demersurile în vederea achiziţionării pachetului majoritar de acţiuni, cu precizarea că eu nu aveam bani să cumpăr acel pachet, dar aveam suport financiar de la domnul Horia Enciu care a plătit atât înfiinţarea firmei ca şi capital social, cât şi ratele pentru pachetul de acţiuni până la acest moment", susţine Dan Vasile în declaraţia citată în motivare.

Reamintim că Alina Bica, fost procuror şef DIICOT, este cercetată într-un nou dosar, disjuns din cel al despăgubirii ilegale de la ANRP, una din acuzaţiile ce i se aduc fiind că l-ar fi ajutat pe Ovidiu Tender să obţină o soluţie favorabilă în dosarul Rafo-Carom.

La rândul său Tender, condamnat la 11 ani şi 4 luni de închisoare în respecivul dosar (sentinţa nu este definitivă) a formulat un denunţ împotriva Alinei Bica, susţinând că i-ar fi dat mită, sub formă de acţiuni, printr-un intermediar care s-a adresat iniţial soţului acesteia.

Pe lângă mita în acţiuni, Tender ar fi fost obligat şi să îl angajeze consilier pe Florin Mihăilescu, fost poliţist şi consilier al Alinei Bica, pentru a beneficia de susţinere din partea fostei şefe a DIICOT în soluţionarea în interesul său a dosarului Carom.

Alina Bica a "contra-atacat" recent acuzând că şeful interimar al SRI, Florian Coldea, pe numele căruia şi prietena ei Elena Udrea a depus denunţ la DNA, i-a cerut să intervină în dosarul afaceristului Ovidiu Tender.

"Coldea mi-a cerut să intervin pentru Tender. I-am spus domnului Coldea că este exclusă achitarea, ar fi declarat Alina Bica în faţa magistraţilor, potrivit B1 TV.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor