Orban: Da, funcţionarii trebuie plătiţi mai bine, dar nu sunt de acord s-o plătim pe fata lui Daea

Trebuie făcută curăţenie în administraţie, să fie plătiţi cei care au performanţă, nu toţi politrucii care au fost aduşi în administraţie de PSD şi care sunt ţinuţi pe relaţii politice, a transmis liderul PNL Ludovic Orban.
Ludovic Orban
Ludovic Orban (Mihut Savu (Epoch Times Romania)

Funcţionarii trebuie plătiţi mai bine, dar nu şi toată cohorta de nepoate, beizadele şi amante care au fost băgate de PSD în administraţie, a declarat sâmbătă, în cadrul unei conferinţe, preşedintele PNL Ludovic Orban.

"Sunt un om de administraţie. Îmi place administraţia locală, cât şi administraţia centrală. Administraţia este locul unde poţi să dai măsura valorii, unde poţi să faci ceva bun pentru oameni, administraţia locală cu atât mai mult. Primarii trebuie să se priceapă la orice, să aibă capacitatea de a înţelege extrem de multe lucruri în toate domeniile de activitate. Sigur, nu le înţeleg ei pe toate, dar pot să îşi aducă oameni, colaboratori cu expertiză într-un domeniu sau altul. Era greu să îţi aduci până acum colaboratori de valoare cu salariile care existau în administraţia locală. Aici vă spun din capul locului - sunt de acord cu autonomia locală acordată autorităţilor locale în stabilirea salariilor. Aşa este normal. Este o pârghie firească ce trebuie lăsată la nivelul autorităţilor locale", a declarat Orban, la Forumul Administraţiei Locale, citat de Agerpres.

Potrivit liderului PNL, angajaţii din administraţia locală au fost mult timp "paria celor din administraţia din România", iar "cei care duc greul relaţiei cu cetăţeanul trebuie plătiţi mai bine".

"Da, funcţionarii trebuie plătiţi mai bine, dar nu sunt de acord să o plătim, de exemplu, pe fata lui Daea sau toată cohorta de nepoate, beizadele, amante, care au fost băgate de PSD în administraţie. Trebuie făcută curăţenie în administraţie şi să îi plătim pe cei care au performanţă, pe cei care au rezultate în munca de zi cu zi. Nu toţi politrucii care au fost aduşi în administraţie de PSD şi care sunt ţinuţi pe relaţii politice şi care în marea lor majoritate distrug cultura organizatorică şi instituţională din instituţiile în care muncesc", a precizat Orban.

În acelaşi timp, şeful PNL susţine că se impune restructurarea administraţiei.

"De ce să stăm cu 30 de ministere, zeci de agenţii, autorităţi. Uneori nici miniştrii nu îşi cunosc toate structurile care există în subordinea lor. Nu mai sunt de acord să existe servicii deconcentrate care taie frunza la câini şi plătesc funcţionari fără niciun fel de rezultate sau de competenţe în viaţa de zi cu zi", a punctat Orban.