Turcan: Cu PSD-ALDE la guvernare doar clientela lui Dragnea şi Tăriceanu e mulţumită şi prosperă

Raluca Turcan(Presedinte PNL),
Raluca Turcan(Presedinte PNL), (Florin Chirila/Epoch Times)

PSD şi ALDE sunt două partide prea corupte şi incompetente ca să fructifice pentru cetăţeni relaţiile privilegiate pe care România le-a construit cu Statele Unite, a acuzat joi, pe pagina sa de socializare, prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan, adăugând că, în loc de "Bun Venit!", pesediştii îi pun pe investitorii străini să plătească 2% taxe suplimentare.

"După vizita preşedintelui Klaus Iohannis în Statele Unite şi întâlnirea cu preşedintele Trump, în baza angajamentului de predictibilitate afirmat de preşedinte, zeci de companii americane şi-au exprimat interesul să investească în România. Fix în ziua în care la Bucureşti sosea cea mai amplă misiune economică americană, din care fac parte companii cu cifre de afaceri de ordinul sutelor de miliarde de dolari, ministrul PSD al Finanţelor anunţa o taxă suplimentară de 2%, menită să acopere realitatea că bugetul de stat a fost drenat spre clienţii PSD şi ALDE", a declarat Turcan.

Potrivit fostei şefe PNL, este un alt semn al incoerenţei şi incompetenţei acestei guvernări, după taxa pe gospodărie, split TVA şi toate celelalte propuneri demente cu care au poluat spaţiul public şi distrus orice credibilitate.

"Am mai văzut în aceste zile şi laudele de sine ale unor reprezentanţi ai guvernării PSD-ALDE pe tema misiunii economice americane. Nicio companie, românească sau străină nu vrea să fie solidară cu sistemul mafiot de guvernare al PSD şi ALDE! Nicio companie nu vrea să finanţeze clanurile PSD şi ALDE care acum se luptă pentru putere pentru că mai târziu să se denunţe la DNA! Companiile româneşti şi străine vor ca în România să se respecte legea, vor ca instituţiile de aplicare a legii să fie lăsate să îşi facă datoria, iar statul să încurajeze investiţiile şi crearea de locuri de muncă pentru români", a precizat Turcan.

Prim-vicepreşedintele PNL susţine că firmele nu au dorit nici "abuzul" ordonanţei 13, nici confiscarea de lichidităţi, care s-ar fi legiferat prin TVA-split şi nici ca 2% să fie luaţi "cu japca" pentru a finanţa alocările de fonduri către clienţii politici ai liderilor coaliţiei de guvernare, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu.

"Cu PSD şi ALDE la guvernare, ţara stagnează, iar cei mulţi se simt înşelaţi în aşteptările lor legitime. Probabil că doar clientela domnilor Dragnea şi Tăriceanu e mulţumită şi prosperă", a concluzionat Turcan.