Oprescu: Deszapezirea in Capitala se va face in maximum 4 ore de la incetarea ninsorii
Finalizarea interventiei de deszapezire in Capitala se va face in maximum patru ore de la incetarea ninsorii, si nu in 48 de ore ca pana acum, iar dupa curatarea arterelor prioritare, utilajele vor avea la dispozitie patru ore pentru a deszapezii si restul strazilor, a spus primarul Sorin Oprescu.
"Se va actiona in primul rand pe arterele cu trafic RATB si pe cele cu obiective sociale, respectiv scoli, gradinite, spitale, unitati militare si politie. Finalizarea interventiei se va face in maximum patru ore de la incetarea ninsorii, fata de 48 de ore cat era prevazut iarna trecuta", a declarat, miercuri seara, intr-o conferinta de presa, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.
Statiile RATB vor trebui deszapezite in maximum doua ore de la incetarea ninsorii, conform planurilor municipalitatii prezentate de primarul general al Capitalei.
Referitor la combaterea poleiului, substantele trebuie imprastiate in maximum trei ore de la avertizarea meteorologica.
"Incarcarea, transportul si depozitarea zapezii de pe artere se va realiza in maximum opt ore de la finalizarea activitatii de deszapezire si combatere a poleiului", a mai spus Oprescu.
Pe langa utilajele pe care le au deja pregatite pentru interventie, operatorii de salubrizare vor trebui sa suplimenteze cate zece utilaje, care sa intervina la solicitarea echipajelor de urgenta. Utilajele suplimentate de cei care se ocupa de deszapezire si combaterea poleiului la diferite companii vor fi inscriptionate diferit fata de cele utilizate pe drumurile publice.
Potrivit lui Oprescu, a fost pus la punct si un sistem electronic de raportare a stadiului in care se afla deszapezirea.
Edilul sef a mai spus ca in Capitala exista 500 de utilaje pentru dezapezire, fara a le socoti pe cele de mici dimensiuni care pot intra pe aleile blocurilor, printre masini.
In programul de deszapezire pentru iarna 2008-2009 intra si Politia Rutiera, dar si un numar important de inspectori civici, cetateni care au primit delegatii de participare efectiva la deszapezire, astfel incat sa existe "controlul real al teritoriului", a adaugat Oprescu.
In Capitala exista aproximativ 12 locuri de depozitare a zapezii, majoritatea pe terenuri private, fiecare sector avand la dispozitie, in medie, cate doua locuri, a conchis primarul general.