Opoziţia israeliană angajează un fost strateg al lui Obama şi Clinton pentru a lupta împotriva lui Bibi

Strategul politic american Joel Benenson
Strategul politic american Joel Benenson (Getty Images)

Principalul partid de opoziţie din Israel, Albastru şi Alb, l-a angajat pe strategul politic american Joel Benenson, care anterior a lucrat pentru fostul preşedinte american Barack Obama şi fostul secretar de stat Hillary Clinton, pentru a-l detrona pe premierul Benjamin Netanyahu.

Partidul Likud al lui Netanyahu (numit uneori Bibi) a câştigat alegerile din Israel în aprilie. Însă în luna mai, Avigdor Lieberman, care conduce micul partid Israel Beiteinu, a refuzat să intre într-o coaliţie de guvernare cu Likud.

Ca urmare, Likud a iniţiat un vot în Knesset pentru organizarea de noi alegeri în luna septembrie, pentru a nu exista posibilitatea ca preşedintele israelian Reuven Rivlin să invite partidele de stânga să formeze un guvern.

Partidul Albastru şi Alb – care, potrivit unor sondaje de opinie şi analiştilor, se părea ca va câştiga alegerile în aprilie – l-a angajat pe Benenson cu scopul de a câştiga în septembrie.

Publicaţia The Times of Israel a declarat marţi:

Benenson, un evreu care locuieşte în New York, este director general al Benenson Strategy Group şi a fost strategul multor senatori, guvernatori şi primari americani – în principal democraţi. De asemenea, el oferă consultanţă companiilor de afaceri şi a fost angajat recent şi de Facebook.

El a avut succes ca strateg al fostului preşedinte american [Barack] Obama, dar cel mai recent efort al său ca strateg şef al lui Hillary Clinton la alegerile prezidenţiale din 2016 a eşuat.

În plus, The Times of Israel a sugerat că Benenson are misiunea de a ajuta partidul Albastru şi Alb printr-un mesaj consistent şi atrăgător, de care a dus lipsă la ultimele alegeri.

Benenson rămâne un critic vehement al preşedintelui american Donald Trump. În 2017, el a criticat decizia lui Trump de a se retrage din Acordul pentru Climat din Paris şi, de asemenea, a tolerat acuzaţiile nedovedite privind influenţa ruşilor asupra actualului lider de la Casa Albă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe