Omul de afaceri Dan Adamescu, urmărit penal

Dan Grigore Adamescu, patron firma de asigurări ASTRA
Dan Grigore Adamescu, patron firma de asigurări ASTRA (Epoch Times România)

Omul de afaceri miliardar Dan Adamescu este urmărit penal, fiind acuzat de dare de mită, conform unor surse citate de Realitatea TV.

Dan Adamescu s-a prezentat la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie în jurul orei 10 şi nu a dorit să facă nicio declaraţie.

Miliardarul este suspectat ar fi dat mită judecătorilor bănuiţi de corupţie de la Tribunalul Bucureşti, pentru a obţine soluţii favorabile în două dosare de insolvenţă pe care le avea cu firmele sale. Mita ar fi fost dată prin intermediari, respectiv prin avocatul lui Adamescu.

Procurorii DNA au făcut miercuri percheziţii la locuinţa omului de afaceri Dan Adamescu şi la firmele deţinute de acesta, în dosarul în care patru judecători de la Tribunalul Bucureşti sunt acuzaţi că ar fi luat mită pentru intervenţii în dosare de insolvenţă.

În urma percheziţiei de la vila omului de afaceri, anchetatorii au plecat cu mai multe cutii cu documente ce vor servi drept probe în anchetă. Descinderi au avut loc şi la sediile a opt firme deţinute de miliardarul Adamescu, printre care şi compania de asigurări Astra, compania controlată de Adamescu la care ASF a introdus administrator special.

Procurorii DNA au precizat că în acest dosar se efectuează urmărirea penală şi faţă de alte persoane, pe lângă cei patru judecători.

Dan Adamescu deţine, printre altele, compania Astra Asigurări, Unirea Shopping Center, clubul de fotbal din Liga I Oţelul Galaţi, ziarul România Liberă, AXA Life Insurance.

Judecătorii Mircea Moldovan, Ion Stanciu, Elena Rovenţa şi Ciprian Sorin Viziru, de la Tribunalul Bucureşti - Secţia a VII-a civilă au fost arestaţi preventiv 30 de zile, printr-o decizie luată marţi de Curtea de Apel Bucureşti, la propunerea procurorilor anticorupţie.

Judecătorii sunt acuzaţi că primeau sume de bani cuprinse între 10 şi 15.000 de lei pe lună sau că acceptau mită în bunuri precum carne, faină, cherestea sau haine pentru a pronunţa soluţii favorabile în diferite dosare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne