Oficial american ar fi dorit ca FBI să modifice informaţii în ancheta legată de Hillary Clinton

Noi documente ar fi arătat că un oficial de top în Departamentul de Stat a încercat să schimbe o descoperire esenţială cu privire utilizarea de către candidatul prezidenţial democrat Hillary Clinton a unui server privat de email. Investigaţia continuă să prezinte probleme pentru Clinton.
Hillary Clinton.
Hillary Clinton. (Captură Foto)

Potrivit unor documente făcute publice luni, un oficial de top în Departamentul de Stat american ar fi oferit unui agent FBI un “quid pro quo” pentru ca agenţia să modifice o informaţie legată de unul dintre emailurile trimise de pe serverul privat al lui Hillary Clinton.

Patrick Kennedy, subsecretar de stat pentru management, s-ar fi oferit să permită FBI să plaseze mai mulţi agenţi în posturile din străinătate în schimbul desecretizării sau reducerii caracterului secret al acelui email, care s-a axat pe rapoarte din noiembrie 2012 conform cărora poliţia libiană a arestat suspecţi după atacul asupra complexului diplomatic american din Benghazi.

Modificarea ar fi permis Departamentului de Stat să arhiveze emailul şi să îl ţină permanent departe de ochii publicului. În cele din urmă, FBI ar fi respins oferta, conform documentelor publicate.

Totuşi, ulterior, în cursul zilei de luni, FBI a confirmat că afirmaţiile privind quid pro quo-ul sunt false şi că agentul în cauză s-a pensionat.

Noile informaţii au fost publicate în contextul apropierii alegerilor prezidenţiale americane din luna noiembrie, Clinton menţinând un avantaj clar în faţa rivalului ei republican Donald Trump, conform celor mai recente sondaje. Totuşi, scandalul serverului privat de email continuă să fie un factor de risc pentru candidata democrată, care deseori a fost acuzată de înşelarea opozanţilor săi.

John Kirby, purtător de cuvânt al Departamentului de Stat, a susţinut pe Twitter că raportul nu este corect, precizând, de asemenea, că emailul respectiv a fost publicat în mai 2015.

Între timp, Trump, a lansat un nou val de atacuri asupra lui Clinton după dezvăluirea noilor informaţii.

Trump se confruntă cu propriile probleme, în specialprivind acuzaţiile că ar fi atacat sexual mai multe femei de-a lungul anilor. Miliardarul din New York a negat acuzaţiile, dar întregul scandal i-a afectat poziţia în sondajele recente.