Octavian Ţîcu: Blocul ACUM a intrat într-un joc foarte periculos în care au loc partajări de funcţii cu Partidul Socialiştilor

Blocul ACUM nu poate forma o alianţă de lungă durată cu PSRM, riscurile sunt foarte mari pentru noi toţi, pentru că Partidul Socialiştilor are foarte multe schelete în dulapuri, unul dintre cele mai mari fiind chiar Igor Dodon, a punctat Octavian Ţîcu.
Octavian Ţîcu, istoric
Octavian Ţîcu, istoric (Epoch Times România)

Deputatul Blocului ACUM, Octavian Ţîcu, consideră că Blocul ACUM ar fi trebuit din start să spună electoratului său că ceea ce a format cu Partidul Socialiştilor nu este o guvernare plenară, nu este un act de guvernare printr-o coaliţie, ci este o înţelegere temporară pentru dezoligarhizarea statului, pentru eliberarea instituţiilor statului din captivitate, înlăturarea principalilor oameni care au fost incluşi în declaraţia privind statul capturat.

„Ar fi însemnat să le spunem că, după îndeplinirea tuturor acestor criterii, Republica Moldova are nevoie de alte alegeri şi de un alt Parlament, de alegeri corecte prin instituţiile care deja sunt eliberate din captivitate, pentru că la ora actuală felul cum au avut loc alegerile şi repartizarea nu reflectă, de fapt, profilul partidelor politice ale acestei coaliţii.

Republica Moldova este un stat european cu vocaţie pro-europeană şi integrarea europeană este axul formativ al politicii noastre externe şi al orientării, dar la ora actuală electoratul pro-european este divizat între Blocul ACUM şi cei care au votat pentru Partidul Democrat. Dacă calculăm această majoritate altfel, o să vedem că lucrurile şi evoluţia politicii ar fi trebuit să fie altele”, a declarat Octavian Ţîcu într-un interviu pentru Europa Liberă.

Astfel, a explicat istoricul, la ora actuală, în Moldova există o înţelegere între două formaţiuni politice care în campania electorală au fost diametral opuse în viziunile pe care le-au avut, iar scopul lor imediat şi de scurtă durată a fost să înlăture regimul lui Plahotniuc şi să organizeze pentru cetăţenii acestei ţări nişte alegeri corecte, care să reprezinte corect în Parlament partidele politice, a comentat deputatul.

Astfel, acesta a ţinut să puncteze că o schimbare autentică cu PSRM ar fi mai dificilă întrucât, „de fapt, noi am intrat într-un joc foarte periculos în care au loc partajări de funcţii, ministere, concursuri, comisii parlamentare, acum, mai recent – ambasadori la paritate cu Partidul Socialiştilor”.

„Este o formă foarte voalată de război hibrid în care se încearcă amestecul între dreapta şi stânga din dorinţa de a crea o formă hibridă de guvernare care nu ştiu la ce poate duce, dar riscurile sunt foarte mari pentru noi toţi şi noi le-am văzut, pentru ca Partidul Socialiştilor are foarte multe schelete în dulapuri, aşa să zicem, unul din cele mai mari fiind chiar Igor Dodon. Şi acest lucru creează foarte multe impedimente pentru noi în dorinţa de a fi sinceri şi în dorinţa de a curăţa statul şi a-l dezoligarhiza”, a conchis Octavian Ţicu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe