Occidentul e de vină! Meleşcanu acuză ambasadele

Oamenii care lucrează în ambasade nu prea citesc actele normative şi se informează care de pe unde apucă, susţine Meleşcanu, după ce mai multe ţări europene şi SUA au criticat în termeni duri adoptarea ordonanţei prin care Guvernul Grindeanu mutilează Codul Penal.
Teodor Meleşcanu
Teodor Meleşcanu (Epoch Times România)

Şase ambasade ale unor importanţi parteneri ai României au criticat decizia Guvernului de a modifica prin OUG Codul Penal, atrăgând atenţia că "această acţiune nu poate decât să afecteze poziţia României în comunitatea internaţională şi riscă să pună în pericol parteneriatele bazate pe valorile comune ce decurg din principiile directoare ale UE şi NATO." În replică, ministrul de Externe al României îi jigneşte pe oficialii străini, catalogându-i drept neinformaţi.

"Într-o ambasadă, când se dă o reacţie, nu se citeşte un text, se iau după presă. De foarte multe ori se întâmplă şi aşa - oamenii care lucrează într-o ambasadă culeg informaţiile fie prin contacte personale, fie din media, fie prin alte mijloace care sunt mai puţin ortodoxe - şi se iau decizii pe aceste cunoştinţe ale lor. Nu ar citi un act normativ cap-cadă în majoritatea cazurilor. Nu, ştiţi că sunt şi stufoase", a declarat Meleşcanu, citat de Realitatea.net.

Reamintim că, la o zi după adoptarea celor două ordonanţe-elefant, Belgia, Canada, Franţa, Germania, Olanda şi Statele Unite ale Americii - au solicitat Guvernului Grindeanu să nu dea lovitura de graţie luptei anticorupţie.

"Noi, partenerii internaţionali şi aliaţii României, ne exprimăm profunda îngrijorare referitor la acţiunile Guvernului României din noaptea de 31 ianuarie 2017, care au subminat progresele României în ceea ce priveşte statul de drept şi lupta împotriva corupţiei din ultimii zece ani", se arată în documentul redactat în limba engleză şi tradus de Agerpres.