Obiectivul lui Băsescu: Mişcarea Populară să aspire la preşedinţia ţării în 2024

Fostul şef al statului a a reiterat ideea că nu mai are aspiraţii politice personale, precizând însă că vrea ca MP să aspire la funcţia de preşedinte al ţării în 2024.
Traian Basescu
Traian Basescu (Florin Chirila/Epoch Times)

Preşedintele Mişcării Populare Traian Băsescu a declarat, duminică, la Colegiul Naţional al MP, că vrea să lase în urmă un partid care în anul 2024 să îşi propună câştigarea funcţiei de preşedinte al României, relatează Gândul.info.
De asemenea, fostul şef al statului a reiterat ideea că el unul nu mai are aspiraţii politice personale dar vrea să lase în urma sa un partid pentru viitorul ţării.

"Vreau să mai clarific încă o dată pentru conducerea partidului că eu nu sunt preşedintele partidului pentru că mai am aspiraţii politice personale. Ceea ce îmi doresc foarte mult este să las în urma mea un partid care să poată răspunde comandamentelor de astăzi ale electoratului din România şi care să înceapă un ciclu politic o dată cu alegerile din 2016 pe care să îl prelungească către 2024, aspirând către funcţia de preşedinte al României, a declarat Băsescu, în deschiderea Colegiului Naţional al MP.

Liderul MP a mai explicat că obiectivul asumat pentru anul 2024 depinde foarte mult de rezultatele pe care formaţiunea le va obţine la alegerile din anul 2016, care vor da posibilitatea partidului să se consolideze în perioada 2016-2020, pentru ca în 2024 să poată aspira la preluarea preşedinţei României.

În ceea ce priveşte alegerile locale, MP îşi propune un scor politic de 10-12%, care să îi permită ca la alegerile parlamentare să obţină 15-20% din voturile electoratului, a precizat Băsescu.

Având în vedere scopurile propuse, obiectivul zero al organizaţiilor trebuie să fie crearea de noi structuri, mai ales în mediul rural, a precizat Băsesc, un alt obiectiv important fiind deschiderea partidului pentru oameni noi, tineri, care nu au mai făcut politică.

Fostul preşedinte le propune participanţilor la Colegiul Naţional că, pentru a stimula intrarea tinerilor în politică să aloce, în mod automat, organizaţiei de tineret, locul doi pe listă pentru Camera Deputaţilor.