Traian Băsescu, despre proiectul bugetului: "Domnilor mecanici, trageţi frâna trenurilor!"

Fostul preşedinte Băsescu lansează un apel către premier şi staff-ul sau, avertizând asupra pericolului reducerii fiscalităţii concomitent cu mărirea salariilor bugetarilor.
Traian Băsescu (Epoch Times România)
Loredana Diacu
11.12.2015

Pe fundalul aprobării legii bugetului pe 2016 de către Guvern şi a trimiterii acesteia la Parlament, fostul preşedinte Băsescu trage un semnal de alarmă, avertizând asupra unu potenţial dezastru.

În viziunea fostului şef de stat, "reducerea consistentă a fiscalităţii simultan cu creşterea salariilor celor 1,2 milioane bugetari cu 10 la 25 la sută este ca şi cum două trenuri de călători venind din direcţii opuse, mergînd fiecare cu 80 km/h, sunt dirijate, din prostia celor din regulatorul de circulaţie (guvern), pe aceeaşi linie."

"Domnilor mecanici, trageţi frîna trenurilor!" li se adresează Băsescu premierului Cioloş şi celor doi vicepremieri!

"Dacă în ultima staţie mai dai şi de un impiegat venit la serviciu beat criţă, care inconştient cere mărirea vitezei trenurilor la 120 km/h, aşa cum demagogul Dragnea cere şi creşterea salariului minim la 1200 lei de la 1 Ianuarie 2016, poţi fi sigur că vei vedea o tragedie din care nu scapă nici măcar un singur pasager al celor două trenuri.

Domnilor mecanici Cioloş, Dîncu, Borc, trageţi frîna trenurilor pe care nu le controlaţi sau coborîţi de pe locomotive înainte să puneţi maneta pe “toată viteza înainte”... spre dezastru.

PS - Nu mă înjuraţi, este doar o părere.", concluzionează fostul preşedinte.

Reamintim în context ca şi Consiliului Fiscal a avertizat ieri că "proiectul de buget pe anul 2016 consemnează o abatere deliberată şi de amploare de la toate regulile fiscale instituite atât de legislaţia naţională, cât şi de tratatele europene semnate de România.

Din punctul de vedere al Consiliului fiscal, construcţia bugetară aferentă anului 2016 (dar şi proiecţia acesteia pe termen mediu) reprezintă un exemplu de manual pentru tot ceea ce Legea Responsabilităţii Fiscal-Bugetare nr 69/2010 (LRFB) era menită să prevină – legiferare concomitentă a unor reduceri de taxe şi a unor majorări de cheltuieli, ambele cu impact bugetar permanent, de natură să creeze premisele unei abateri de durată şi foarte dificil de corectat de la echilibrul bugetar, obiectiv faţă de care România s-a angajat atât prin legislaţia naţională în domeniu (LRFB), cât şi prin semnarea unor tratate europene."

"De altfel, proiecţia bugetară curentă compromite însăşi ideea de cadru fiscal-bugetar bazat pe reguli, în condiţiile în care toate regulile fiscale statuate de LRFB sunt încălcate", a transmis Consiliul Fiscal.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor