Obama: Coreea de Nord va primi un „răspuns internaţional ferm” dacă mai efectuează teste nucleare

Preşedintele SUA, Barack Obama.
Preşedintele SUA, Barack Obama. (BRENDAN SMIALOWSKI / AFP / Getty Images)

Preşedintele american, Barack Obama, a avertizat, vineri, Coreea de Nord împotriva efectuării unui nou test nuclear, precizând că va întâmpina, în caz contrar, „un răspuns ferm din partea comunităţii internaţionale”, a notat Reuters.

„În cazul în care Coreea de Nord va repeta greşeala să se implice într-un alt test nuclear, ar trebuie să se aştepte la un alt răspuns ferm din partea comunităţii internaţionale”, a declarat Obama.

Obama a aterizat vineri în Seul pentru a reasigura Coreea de Sud că Statele Unite sunt determinate să pună presiune pe Phenian până când îşi va abandona ambiţiile nucleare.

Chiar dacă Phenianul şi-a intensificat comportamentul provocator în ultimele săptămâni, anunţând un nou test nuclear şi lansând mai multe rachete în apele sud-coreene, Coreea de Sud a fost preocupată cu una din cele mai grave tragedii ale ţării, scufundarea unui vapor care transporta sute de tineri.

„Ştiu că vizita mea vine într-un moment în care sud-coreeni sunt în doliu. Vizita mea va fi o oportunitate pentru a exprima compasiunea poporului american”, a declarat Obama.

Preşedintele american a ajuns la Seul după o vizită la Tokyo iar apoi va pleca spre Malaezia şi Filipine.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe