O treime dintre locuinţele achiziţionate cu finanţare BCR în 2011 sunt din Bucureşti

Epoch Times România
17.04.2012

Cele mai multe achiziţii de locuinţă cu finanţare BCR din 2011 au fost în Bucureşti, respectiv 33.2%, se arată într-o analiză realizată de Banca Comerciala Română împreună cu partenerii www.imobiliare.ro şi www.magazinuldecase.ro.

La studiu au participat peste 300 din cele mai importante companii din piaţa imobiliară (agenţii şi dezvoltatori).

Potrivit unui sondaj de piaţă efectuat în semestrul I 2011, "Intenţiile cumpărătorului de locuinţă (ICL)", potenţialul client a declarat că îşi doreşte în medie să achiziţioneze un apartament de 2 camere cu suprafaţa utilă de 55 mp şi a achiziţionat conform analizei, un apartament cu suprafaţa medie de 48 mp. Diferenţa poate fi argumentată prin adaptarea intenţiilor clientului la oferta de locuinţe existentă în piaţă şi eventualele limitări în bugetul de achiziţie.

Sondarea pieţei s-a realizat prin intermediul unui road-show naţional desfăşurat în toate regiunile ţării. La aceste evenimente au participat cei mai importanţi 300 de jucători de pe piaţă imobiliară din România, respectiv agenţii imobiliare şi dezvoltatori.

„Majoritatea familiilor care au dorit să-şi achiziţioneze o locuinţă în 2011 au găsit rezolvarea în soluţiile de finanţare de la BCR, iar agenţiile şi dezvoltatorii imobiliari, parteneri BCR, i-au ajutat să-şi găsească varianta cea mai bună. În procesul de achiziţionare a locuinţei apar în mod natural diferenţe între ce îşi doreşte clientul să achiziţioneze şi ce achiziţionează efectiv. Vom continua să colaborăm cu partenerii noştri din zona de real estate şi să ne ajutăm în continuare clienţii să-şi îndeplinească visul de a-şi cumpăra locuinţa dorita”, a declarat Teodor Mincu, Şeful Biroului Intermediari BCR, care gestionează relaţiile cu agenţiile şi dezvoltatorii imobiliari.

Potrivit publisherului de la www.magazinuldecase.ro, Adina Vasilescu, întâlnirile avute au arătat că în prezent aproape toate agenţiile imobiliare utilizează mediul online pentru promovarea ofertei imobiliare, iar pentru unele acesta a devenit singurul şi cel mai eficient canal de promovare.

"O altă concluzie este că observăm o estompare a diferenţelor dintre Bucureşti şi pieţele locale în ceea ce priveşte utilizarea internetului ca mediu de afaceri. Această tendinţa este normală având în vedere creşterea ratei de penetrare a internetului la nivel regional în ultimii ani. Agenţii imobiliari sunt conştienţi că cea mai mare parte a potenţialilor cumpărători de locuinţe sunt utilizatori de internet, de aceea acordă o atenţie tot mai mare publicării anunţurilor în mediul digital”, a declarat Adina Vasilescu.

Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar din România, incluzând societăţile de profil de pe piaţa leasingului, managementului activelor, pensiilor private si a băncilor de locuinţe.

BCR oferă gama completa de produse şi servicii financiare prin intermediul unei retele de 48 de centre de afaceri dedicate companiilor si 668 de unităţi retail localizate în majoritatea oraşelor din întreaga ţară cu peste 10.000 de locuitori. De asemenea, BCR are la dispozitie o reţea naţională de ATM de peste 2.000 de bancomate şi POS – peste 18.000 de terminale pentru plata cu cardul la comercianţi, precum şi servicii complete de Internet banking, phone-banking şi e-commerce.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor