O pictură antică, transformată într-o sculptură de Cartea Recordurilor (video)

Artistul Zheng Chunhui a sculptat replica unuia dintre cele mai faimoase tablouri din China, ''De-a lungul râului în timpul festivalului Qingming'', pictat în urmă cu peste 1.000 de ani.
Sculptura de lemn a artistului Zheng Chunhui (Captură youtube)
Mioara Stoica
16.07.2016

După o muncă de patru ani, artistul chinez Zheng Chunhui a realizat cea mai mare operă de artă sculptată în lemn din lume, care l-a condus în Cartea Recordurilor. Chunhui este un celebru sculptor în lemn, iar această capodoperă, cea mai mare creaţie a sa, de 12 metri lungime, a fost construită dintr-un singur trunchi de copac.

În afară de lungimea sa considerabilă, celelalte dimensiuni ale piesei sunt: 3 metri înălţime şi 2,4 metri lăţime. Această muncă atât de complexă prezintă bărci în 3D, construcţii de poduri şi 550 de figuri umane. Unele transportă lucruri, altele sunt la cumpărături în piaţă, altele vorbesc între ele sau se ocupă de activităţile lor de zi cu zi. Un adevărat spectacol pentru ochi şi inimă!

Scenele prezentate sunt, de fapt, preluate dintr-un tablou celebru numitDe-a lungul râului în timpul festivalului Qingming”, pictat în urmă cu 1.000 de ani, în timpul dinastiei Song, de către artistul Zhang Zeduan. Importanţa acestui tablou în orient este comparabilă cu Mona Lisa în pictura occidentală. Descrie mai bine decât orice alt tablou cum era viaţa de zi cu zi în cultura antică a Chinei.

Sculptura de lemn a artistului Zheng Chunhui a fost prezentată pentru prima dată în Muzeul Palatului de la Beijing, în noiembrie 2013, acelaşi loc în care este instalată pictura care a inspirat-o.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor