O nouă investigaţie RISE Project: Interlopii inundă România cu măşti chinezeşti având certificate contrafăcute

Criza coronavirus loveste Romania
Criza coronavirus loveste Romania (Epoch Times România)

Jurnaliştii de la RISE Project au desfăşurat sub acoperire o investigaţie în cadrul căreia s-au dat drept oameni de afaceri care doreau să cumpere pe timp de pandemie 2,5 milioane de măşti de protecţie. Ce au descoperit? Grupări de traficanţi inundă România cu măşti chinezeşti ce deţin certificate contrafăcute.

“Sănătatea ta este în mâinile unor sindicate interlope. Am negociat incognito cu Clanul Cămătarilor, la mijlocul stării de urgenţă, ca să cumpărăm un milion de măşti de la o grupare din China Town. Nu e un caz izolat. Aşa am penetrat un fenomen de proporţii continentale. Crima organizată operează cu certificate false, iar marfa contrafăcută inundă populaţia, în timp real, prin intermediul contractelor guvernamentale masive”, a precizat RISE Project într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

Vezi acum filmul acţiunii incognito.

Noile dezvăluiri vin în contextul în care, la sfârşitul lunii iunie, o altă investigaţie RISE Project a scos la iveală faptul că cele aproximativ un milion de măşti de protecţie cumpărate de UNIFARM, pentru a căror achiziţie fostul director al companiei de stat, Adrian Ionel, a fost plasat sub control judiciar pentru corupţie, sunt “neconforme”.

Măştile au fost aduse din Turcia prin intermediul firmei Simonei Ciulavu, care a fost condamnată pentru activităţi de crimă organizată în dosarul “Clanul Sportivilor”.

Astfel, jurnaliştii de la RISE au testat 24 de măşti din lotul respectiv la departamentul specializat în război chimic din cadrul Ministerului Apărării (şi anume, Centrul de Cercetare Ştiinţifică pentru Apărare CBRN şi Ecologie).

Specialiştii militari de la centrul respectiv au scris în raportul lor că aerul trece atât de bine prin măştile turceşti, încât filtrează abia jumătate din bacteriile nocive. Eficienţa, deci, este mult sub limita impusă de standardele europene. Se situează pe la valoarea 45-63, cam la jumătate din norma de 95-98, în funcţie de tipul de mască. În concluzie, laboratorul de testare susţine că măştile turceşti achiziţionate şi distribuite prin Unifarm sunt neconforme.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne