O nouă condamnare pentru Voiculescu. 2 ani de închisoare în dosarul de şantaj Antene-RDS

Fondatorul Antenelor, Dan Voiculescu, a fost găsit vinovat în dosarul vizând şantajarea administratorului RCS şi s-a ales cu o condamnare de doi ani de închisoare.
Dan Voiculescu
Dan Voiculescu (Epoch Times România)

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au pronunţat, joi, sentinţa în dosarul de şantaj Antene-RDS, dosar în care a fost trimis în judecată şi fondatorul Antenelor, Dan Voiculescu. În urma pronunţării acestei sentinţe, Voiculescu, aflat după gratii în dosarul privatizării ICA se mai alege cu doi ani în plus de închisoare cu executare.

Judecătorii au mai dispus pedeapsă de 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru Sorin Alexandrescu, directorul Antena Group, în timp ce fiica lui Voiculescu, Camelia, a luat 2 ani de închisoare cu suspendare.

Revenind la Dan Voiculescu, pedeapsa de 2 ani va fi contopită cu cea de 10 ani primită anterior în dosarul ICA, aşa că finalmente mogulul va rămâne tot cu 10 ani.

Potrivit B1 TV, în acelaşi dosar instanţa l-a condamnat pe fostul şef ANAF Şerban Pop la doi ani de închisoare cu executare, pentru permiterea accesului unei persoane neautorizate la informaţii ce nu sunt destinate publicităţii. George Matiescu, director general al Intact Publishing, a fost achitat pentru complicitate la şantaj. Totodată, magistraţii au hotărât amendarea Antenei 3 cu 350.000 de lei.

Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată la instanţa superioară.

Reamintim că Sorin Alexandrescu şi Dan Voiculescu au fost trimişi în judecată pe 1 octombrie 2013, fiind acuzaţi în legătură cu folosirea instituţiilor media din cadrul Grupului Intact (televiziuni, publicaţii online şi scrise) pentru şantaj cu scopul obţinerii de foloase materiale ilicite însemnate.

Conform procurorilor anticorupţie, în perioada 16 aprilie - 24 mai, Alexandrescu l-a ameninţat pe administratorul firmei RCS-RDS, Ioan Bendei, că va începe o campanie media compromiţătoare împotriva acestuia, dacă nu semnează în numele companiei RCS-RDS un contract având ca obiect retransmisia şi distribuţia prin satelit a programelor Antena Group.

În acelaşi dosar au fost deferiţi instanţei şi fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală Şerban Pop, fiica lui Dan Voiculescu, Camelia Voiculescu, asociat şi administrator al societăţilor Antena TV Group, Antena 3 şi Intact Production, care este şi singurul asociat al SC Intact Publishing, George Daniel Matiescu, împuternicit al Intact Publishing, precum şi firmele Antena TV Group, Antena 3 şi Intact Publishing.

"În mod concret, inculpatul Alexandrescu a exercitat acte de ameninţare cu publicarea, prin intermediul entităţilor media, a unor documente care, în opinia sa, argumentau o pretinsă faptă de corupţie săvârşită de partea vătămată, în situaţia în care acesta nu ar fi acceptat semnarea unui contract de retransmisie a posturilor de televiziune aparţinând Antena TV Group la un preţ dorit de inculpat. Semnarea contractului în condiţiile impuse de inculpat, respectiv la o valoare de 6.480.000 euro/an, pe o durată de 5 ani, ar fi garantat stingerea litigiilor existente pe rolul instanţelor, oprirea campaniei media împotriva societăţii pe care o reprezenta partea vătămată şi a persoanelor din conducerea acelei societăţi", susţin procurorii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne