O înotătoare de 62 de ani vrea să traverseze strâmtoarea Florida (166 km)

Înotătoarea americană, Diana Nyad.
Înotătoarea americană, Diana Nyad. (ADALBERTO ROQUE / AFP / Getty Images)

Diana Nyad, o americancă de 62 de ani, va încerca duminică pentru a patra oară să traverseze înot strâmtoarea Florida, între SUA şi Cuba, după ce a eşuat în septembrie 2011 din cauza unei crize de astm şi a numeroaselor meduze de pe traseu, relatează AFP.

Înotătoarea a scris joi pe Twitter şi pe blogul personal că este în drum spre sudul Floridei, alături de echipa sa, urmând să ajungă la Havana, de unde va pleca duminică. "Vreau să pornesc duminică dimineaţă la ora locală şapte", a anunţat ea.

Dacă totul se petrece bine, va trebui să înoate în jur de 60 de ore ca să parcurgă cei 166 km ai strâmtorii Florida. Diana Nyad a mai făcut această încercare de trei ori, fără succes: în 1978, august şi septembrie 2011. Ultima oară, înotătoarea americană a trebuit să renunţe după 40 de ore petrecute în apă şi 124 km parcurşi.

Ca să poată duce la capăt traversarea, ea dispune de cinci vapoare, patru caiace şi de o echipă de circa 30 de persoane, printre care câţiva scufundători care să o ferească de vreo întâlnire neplăcută cu rechinii.

Diana Nyad deţine din 1979 recordul pentru cea mai mare distanţă parcursă înot fără asistenţă - 165 km între Bahamas şi Florida.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport