Alin Moldoveanu: "E un paradox: Am luat aurul olimpic, însă nu sunt campion naţional"

Românul Alin George Moldoveanu (dr) sărbătoreşte cu antrenorul lui după câştigarea medaliei de aur la tir pe 30 iulie 2012.
Românul Alin George Moldoveanu (dr) sărbătoreşte cu antrenorul lui după câştigarea medaliei de aur la tir pe 30 iulie 2012. (MARWAN NAAMANI / AFP / GettyImages)
Liviu Şerbănescu
16.08.2012

Sportivul Alin Moldoveanu (29 de ani), campion olimpic la tir la JO de la Londra, a vorbit recent despre succesul său la care nu se aştepta prea multă lume.

"Am avut emoţii de fiecare dată când am revăzut finala, fără excepţie. Acolo am intrat în transă, asta era şi ideea, să ignor totul din jur, de data asta mi-a ieşit, dar nu poţi mereu... Încerc să mă bucur mai reţinut, nu-mi place să văd pe cineva bucurându-se exagerat după ce a învins pe altcineva", a povestit Alin Moldoveanu, aflat în premieră în studioul unei televiziuni după Jocurile Olimpice, pentru dolce-sport.ro.

Într-un interviu pentru Realitatea TV, Alin Moldoveanu a enumerat sporturile pe care le-a practicat înainte să practice tir:

"Fotbal am jucat în curtea şcolii. Am mai fost la gimnastică vreo trei luni. Am mai fost la karate un an şi ceva, dar nimic serios. Singurul sport de performanţă a fost tirul. Paradoxal, anul ăsta nu sunt campion naţional, ca să vezi cât de imprevizibil este sportul ăsta şi cât de mult contează ziua în care se desfăşoară concursul".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor