Galaţi: Fotbalistul Cristian Sârghi va rămâne departe de gazon cel puţin o lună

(Alexander Hassenstein / Bongarts / Getty Images)
(Alexander Hassenstein / Bongarts / Getty Images)
Epoch Times România
16.08.2012

Fundaşul gălăţean Cristian Sârghi, accidentat luni seară în timpul meciului dintre Oţelul Galaţi şi CFR Cluj, va rămâne internat în Spitalul Judeţean de Urgenţă din Galaţi până luni, dar va sta departe de gazon cel puţin o lună.

La patru zile de la accident, Cristian Sârghi se simte bine, dar are faţa plină de vânătăi. El nu-şi aminteşte prea multe din seara ghinionistă.

"Mă simt bine acum. Medicii mi-au spus că am avut fractură de piramidă nazală şi pleoapa ochiului drept tăiată. Nu sunt supărat pe Sergiu (coechipierul Sergiu Costin cu care s-a lovit cap în cap - n.r), nu am motive. Mă bucur că nu a fost ceva mai rău. Când voi reveni pe teren, nu voi juca cu mască, ci doar cu o protecţie la nivelul nasului", a declarat, joi, Cristian Sârghi.

Şi medicul care îl tratează pe Sârghi este optimist.

"Nu se pune problema unei operaţii. Pacientul are câteva leziuni cerebrale minore şi unele faciale, dar care nu impun intervenţie neurochirurgicală. Vom urma protocolul medical şi îl vom supune unor investigaţii la computerul tomograf, dar mă bucur că starea lui se îmbunătăţeşte zilnic", a spus dr. Corneliu Marinescu.

Şi mama lui Cristian Sârghi s-a liniştit când a aflat că fiul ei se simte bine şi că va putea reveni pe teren.

"Iniţial m-am speriat când am văzut toată scena la televizor şi când l-am văzut plin de sânge. Când m-am întâlnit cu el imediat după accidentare mi-a spus că mă iubeşte şi eu i-am răspuns că îl iubesc enorm. Mă bucur că nu este grav şi că va putea reveni pe teren. Ne-am liniştit şi acum poate o să ne mai dea o veste bună, că aşteptăm cu nerăbdare un nepoţel. Eu ştiu ce înseamnă să faci sport de performanţă, că şi eu am făcut atletism şi îl susţin să revină. Ar fi fost nedrept să se retragă acum", a declarat Maria Sârghi, mama fundaşului oţelar.

Maria Sârghi a adăugat că nu este supărată pe Sergiu Costin, ba chiar îl aşteaptă la casa din Vânători pentru a mânca un grătar şi a sta la un pahar cu vin roşu.

Cristian Sârghi va fi externat luni, dar va mai rămâne acasă cel puţin o lună.

În ultima fază a meciului dintre Oţelul Galaţi şi CFR Cluj, la o minge care nu anunţa nimic, gălăţenii Sârghi şi Costin s-au lovit cap în cap.

În urma ciocnirii, căpitanul Oţelului, Sergiu Costin, s-a ales cu o arcadă spartă, însă Cristian Sârghi a suferit o fractură de piramidă nazală şi una craniană şi a fost transportat de urgenţă la spital. Aceasta este cea de-a treia comoţie cerebrală pe care fundaşul gălăţean o suferă în urma unor incidente petrecute pe terenul de fotbal.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor