Legea amnistiei fiscale a intrat în vigoare

Ghişeu plată taxe şi impozite locale
Ghişeu plată taxe şi impozite locale (Epoch Times România)

Legea amnistiei fiscale, care va duce la anularea unor obligaţii fiscale stabilite abuziv de Fisc, a intrat în vigoare vineri, relatează Mediafax.

Noul act normativ va anula obligaţiile fiscale rezultate din reîncadrarea activităţilor independente în activitate dependentă şi şterge, de asemenea, obligaţiile de plată ale salariaţilor care s-au trezit că ANAF le încadrează diurnele primite la plecarea în delegaţii în aceeaşi categorie cu salariile, cu impozitarea aferentă.

Vor fi "amnistiate" şi persoanele care, deşi au obţinut venituri sub nivelul salariului minim pe economie, au fost obligate de ANAF să plătească contribuţii de sănătate la nivelul salariului minim pe economie.

O altă modificare se referă la persoanele fizice autorizate care au depăşit plafonul de venituri şi trebuia să se declare ca plătitor de TVA.

Legea a fost aprobată de Camera Deputaţilor în 24 iunie, şi a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis cu aproape o lună mai târziu, în 20 iulie.

Dacă cei ce nu au plătit statului impozitele calculate abuziv scapă de datorii în baza noii legi, nu ştie însă ce se va întâmpla cu cei ce şi-au plătit deja obligaţiile fiscale, dacă şi când îşi vor recupera banii luaţi abuziv de stat.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne