O femeie este urmărită şi „jefuită” într-o parcare de un grup de... mistreţi

Mistreţi
Mistreţi (captură video Instagram)

La Roma, o femeie a fost “jefuită“ de o familie de mistreţi. La prima vedere, ştirea poate părea o glumă, dar nu este. Episodul, care a avut loc într-o parcare din "Le Rughe", o zonă comercială din nordul capitalei, a fost imortalizat într-un videoclip distribuit pe pagina de Instagram „Welcome to Favelas”. Femeia tocmai ieşise dintr-un supermarket când a fost vizată de mistreţi, evident interesaţi de cumpărăturile ei. Au urmărit-o, au înconjurat-o şi au atacat-o. Fără nicio teamă, i-au smuls efectiv sacoşa din mână.

Micul grup de „jefuitori” era format din patru exemplare adulte şi doi pui. Se pare că prezenţa acestora nu este neobişnuită în zonă, ceea ce reaprinde dezbaterea privind prezenţa mistreţilor în oraş, informează publicaţia Roma Today.

Rapoarte privind prezenţa grupurilor de mistreţi sunt de fapt frecvente, aceştia vizând în principal coşurile de gunoi pentru a recupera resturi de alimente. Dar, în timp, au devenit din ce în ce mai „îndrăzneţi”: animalele au din ce în ce mai puţină frică de a se apropia de oameni şi, în unele cazuri, situaţia poate deveni periculoasă, mai ales dacă vorbim despre exemplare mari sau mame cu pui.

Dezbaterea priveşte şi modul în care persoanele interacţionează cu mistreţii: aşa cum subliniază una dintre persoanele care au filmat scena din parcare, aceştia par aproape „domestici, înseamnă că cineva îi hrăneşte”.

Între timp, „victima” nu a avut de ales, după o rezistenţă slabă, a aruncat sacoşa, s-a urcat în maşină şi a plecat. După aceea, mistreţii au început banchetul.