Un selfie cu un emu nu sare întotdeauna gratis

“Plata” luată cu forţa de un emu pentru un selfie în grădina zoologică din Sydney a fost un cercel Tiffany. Femeia a folosit selfie-ul ca dovadă a „infracţiunii” comise de pasăre
Emu (Dromaius novaehollandiae)
Emu (Dromaius novaehollandiae) (captură web)

Vizitarea unei grădini zoologice îşi are regulile sale. De fapt, există indicaţii încă de la intrare, spre exemplu este interzisă hrănirea animalelor, mângâierea acestora, etc. Şi într-adevăr, Ashna Ali a respectat regulile, dar nu s-a aşteptat niciodată ca bijuteriile ei să devină hrana unui emu.

S-a întâmplat în grădina zoologică din Sydney, unde Ashna, mamă a doi copii, se afla în vizită împreună cu aceştia. În timp ce admirau speciile de animale expuse, au fost atraşi de emu-ul numit Bert, una dintre „atracţiile” grădinii zoologice. Bert părea drăguţ şi blând, motiv pentru care femeia s-a apropiat de gard pentru a-şi face un selfie cu animalul.

Dar surpriză! Emu, în loc să „pozeze” liniştit şi gratis şi-a luat plata în mod instantaneu: rapid i-a sustras cercelul lui Ashna şi l-a înghiţit. Secvenţa de fotografii demonstrează acest lucru. Cu câteva clipe înainte ca fotografia să fie făcută, se observă cum Bert se uită la bijuterie, poate atras de sclipirea acesteia, în timp ce Ashna pozează ca şi când ar face un simplu selfie.

Ashna Ali îşi face un selfie cu emu Bert la grădina zoologică din Sydney
Ashna Ali îşi face un selfie cu emu Bert la grădina zoologică din Sydney (captură foto "A Current Affair")

Ashna a făcut fotografia dorită dar a surprins şi momentul precis în care animalul îi smulge cercelul, o bijuterie realizată de Tiffany în valoare de 280 de dolari australieni. "Îl puteţi vedea uitându-se la cercelul meu - a spus Ashna pentru 9Nowm-am pus în poză şi când am terminat de făcut clic, el pur şi simplu l-a smuls. Am simţit ceva de genul unui sărut."

Selfie-ul ca dovadă

Aceasta este povestea femeii care a raportat incidentul responsabililor grădinii zoologice, arătând fotografia făcută, ca dovadă. Desigur, nu există îndoieli cu privire la responsabil. Personalul grădinii zoologice a asigurat-o pe Ashna că îşi va recupera bijuteria atunci când natura îşi va urma cursul. Dar zilele au trecut şi, din păcate, nu există încă nicio urmă a cercelului Tiffany furat de emu-ul Bert, fapt care i-a determinat pe managerii de la grădina zoologică să se ofere să plătească daunele sau să-i cumpere un alt cercel identic.

"Au trecut şapte zile, cercelul nu este vizibil, ceea ce nu este surprinzător. Suntem în contact cu Tiffany - explică directorul grădinii zoologice Chris Rivett - care ne-a confirmat că sunt dispuşi să facă un alt cercel identic. Această lucrare va dura aproximativ două săptămâni”. Deci, într-un fel sau altul, femeia ar trebui să-şi recupereze cercelul şi această aventură neplăcută ar urma să se încheie.

Cu siguranţă serveşte drept avertisment şi exemplu pentru cei care se apropie prea mult de animale atunci când vizitează grădinile zoologice. Amintiţi-vă că emu este a doua cea mai mare pasăre din lume după struţ. Mănâncă în principal fructe, seminţe, muguri, insecte şi, uneori, animale mici. Dar, după această aventură în dieta sa ar putea fi adăugate şi bijuteriile.