Numărul furturilor de la ATM-uri comise de români ar putea creşte în timpul JO - poliţia britanică

(Ralph Orlowski / Getty Images)
Epoch Times România
05.04.2012

Poliţia britanică se teme de o intensificare a furturilor de la bancomate comise de români în timpul Jocurilor Olimpice din această vară, de la Londra, ce urmează să aducă un număr crescut de turişti în capitala ţării.

În primele trei luni ale anului 2011, detectivii unităţii pentru combaterea infracţiunilor cu carduri (DCI) au identificat 120 de români care au furat de la bancomate, relatează postul de televiziune ITV1, precizând că românii par să deţină monopolul în pricinţa acestor tip de infracţiuni.

"Adevărul este că 92% dintre toate fraudele la ATM pe care le înregistrăm în această ţară (Marea Britanie - n.r.) sunt comise de cetăţeni români. Comunităţi foarte, foarte unite, bande foarte, foarte unite"; a declarat şeful DCI, Paul Barnard.

Acest domeniu de activitate este foarte profitabil, aducând peste două milioane de lire sterline pe lună, iar concurenţa este acerbă, subliniază ITV1.

"Infractorii încearcă în mod constant să facă tehnologia să evolueze, pentru a depăşi tehnologia implementară de bănci. Este o luptă constantă să încerci să îţi dai seama ce vor face infractorii în continuare", a precizat Barnard.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor