SUA vor ajuta Kosovo să adere la UE şi la NATO,spune Hillary Clinton

Hillary Clinton, şefa diplomaţiei de la Washington. (KEVIN LAMARQUE / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
05.04.2012

Statele Unite vor ajuta Kosovo să adere la UE şi la NATO, a declarat secretarul american de stat Hillary Clinton, după discuţii cu premierul kosovar Hashim Thaci.

"Cred cu tărie în independenţa şi integritatea teritorială a Kosovo şi în aspiraţia sa de a deveni partener cu drepturi depline în comunitatea internaţională, membru al Uniunii Europene şi, în cele din urmă, al NATO", a spus Clinton.

"Statele Unite vor susţine în continuare Kosovo şi vor lucra împreună cu Uniunea Europeană pentru a rezolva problemele care există între Kosovo şi Serbia", a adăugat ea.

Vizita lui Thaci în Statele Unite intervine pe fondul tensiunilor sporite între Priştina şi Belgrad în legătură cu intenţia Serbiei de a organiza alegeri locale în regiunea separatistă în 6 mai.

Clinton s-a declarat încurajată de progresul Kosovo către integrarea europeană şi dezvoltarea economică.

"Premierul mi-a spus că (economia - n.r.) Kosovo a crescut cu 5% anul acesta. Acesta este un semnal foarte puternic al progresului pe care îl face Kosovo şi vrem ajutăm la integrarea completă, în special a tinerilor din Kosovo, în Europa şi în comunitatea internaţională", a adăugat ea.

Circa 90 de ţări, inclusiv Statele Unite şi majoritatea membrilor UE, au recunoscut Kosovo de când şi-a declarat independenţa de Serbia, în 2008. România nu se numără printre ele.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor