Novac justifică bătaia cu Popşoi prin apărarea familiei. Deputat PAS: Acapararea unui teren prin căsătorie fictivă e despre corupţie, nu familie

Într-o societate democratică, lipsa de integritate a unui demnitar public sau acoperirea ilegalităţilor poate fi dezbătută şi criticată, afirmă Sergiu Litvinenco.
Grigore Novac, deputat PSRM în Parlamentul R. Moldova
Grigore Novac, deputat PSRM în Parlamentul R. Moldova (parlament.md)

Grigore Novac încearcă să se scuze spunând că săritul la bătaie se justifică prin apărarea familiei, constată deputatul PAS Sergiu Litvinenco, menţionând că pumnul nu este o soluţie indiferent de ce ţi se spune, iar argumentul familiei este total fals aici.

Potrivit parlamentarului, faptul că o persoană publică, conform relatărilor presei, se căsătoreşte fictiv pentru a acapara, în principiu ilegal, un teren de construcţie într-o suburbie a Chişinăului, nu este despre familie.

Mai mult, nici măcar despre folosirea familiei în scopuri politice aşa cum face Dodon adesea şi nu doar el. E despre corupţie, despre lipsa integrităţii unui demnitar public, despre ”fentarea” cadrului legal pentru obţinerea unor avantaje financiare necuvenite sau pentru acoperirea ilegalităţilor.

În opinia lui Litvinenco, este inacceptabil într-o societate democratică ca o astfel de fărădelege – săvârşită înainte de intrarea persoanei publice în politică, dar mai ales după – să nu poată fi dezbătută şi criticată.

„Sunt o fire paşnică şi, de obicei, evit orice conflict fizic dar în politică se trece la atacuri la persoană, ori, şi mai urât, la atacarea familiei doar atunci când nu mai au argumente în polemică. Situaţia de aseară este una regretabilă”, a scris deputatul socialist Grigore Novac pe pagina sa de Facebook referindu-se la faptul că marţi seara, în pauza unei emisiuni tv l-a lovit pe deputatul PAS Mihai Popşoi după ce acesta i-a reproşat că s-a căsătorit fictiv pentru a obţine nişte terenuri la Stăuceni.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe