Alegerile prezidenţiale vor avea loc pe 1 noiembrie. Deputat PAS: După operaţiunea „punga”, Dodon să-şi dea demisia imediat!

Lilian Carp, deputat PAS în Parlamentul R. Moldova
Lilian Carp, deputat PAS în Parlamentul R. Moldova (parlament.md)

Parlamentul de la Chişinău a hotărât joi, 21 mai, că alegerile pentru fotoliul de preşedinte al Republicii Moldova vor avea loc la data de 1 noiembrie 2020.

Fracţiunea parlamentară a PAS propusese însă ca alegerile prezidenţiale să aibă loc pe 25 octombrie, în prima duminică în care pot avea loc legal alegerile prezidenţiale şi cu o săptămână mai devreme decât a propus Dodon şi PSRM.

„Dincolo de alte argumente, cu cât mai repede va pleca Dodon de la Preşedinţie, cu atât mai bine va fi pentru R. Moldova şi pentru cetăţenii ei”, a precizat deputatul PAS Sergiu Litvinenco.

De asemenea, deputatul PAS Lilian Carp a declarat în cadrul dezbaterilor în Parlament că Igor Dodon trebuie să-şi depună imediat demisia şi să se organizeze cât mai repede scrutinul prezidenţial.

„Tergiversarea dosarului furtului miliardului. De ce? Pentru că aţi vrut să folosiţi acest dosar pentru şantaj politic”, s-a adresat parlamentarul lui Igor Dodon, menţionând că acesta ar fi fost complice cu Plahotniuc de la bun început, încă de când a părăsit Partidul Comuniştilor.

„Cu acest om el a făcut cot la cot toate mizeriile care au fost în politică moldovenească, cum ar fi sistemul mixt de vot. Tot împreună au vândut profesorii turci, au numit preşedintele la Moldova-Gaz, prin care s-au făcut scheme. [...]”, a adăugat Lilian Carp.

Acesta a atenţionat că şeful statului a impus monopol asupra Consiliului Audiovizualului şi şi-a subordonat toate instituţiile în stat. „După şase luni de zile nu înţelegem cine este prim-ministru. Dodon? Chicu? Cine dă indicaţii?”.

După o asemenea operaţiune cu „culiocul” (punga n.r.), în orice stat din lume preşedintele şi-ar fi dat demisia. În acest caz Plahotniuc s-a depăşit pe sine umilindu-l pe Dodon în ultimul hal, dându-i mită în „culioc” şi arătând că omul acesta este „un nimic” în politica moldovenească, a mai afirmat Carp.

„Igori Nicolaievici, pentru sănătatea cetăţenilor noştri depuneţi-vă demisia! Astfel atunci când va scădea acest val de pandemie să putem organiza în plină siguranţă alegerile şi totodată, R. Moldova să scape de dumneavoastră aşa cum scăpăm de covid când ne dăm mâinile cu dezinfectant”, a concluzionat deputatul PAS.

Mandatul Preşedintelui Republicii Moldova va expira la data de 23 decembrie 2020. Hotărârea adoptată de Parlament va intra în vigoare la data de 15 august 2020.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe