Sergiu Litvinenco: Portalurile PSRM răspândesc minciuni despre Maia Sandu pentru a sustrage atenţia de la „punga” lui Dodon

Sergiu Litvinenco, deputat PAS în Parlamentul R. Moldova
Sergiu Litvinenco, deputat PAS în Parlamentul R. Moldova (gov.md)

Igor Dodon a fost nevoit să-şi înceapă campania prematur. Dovada este torentul de minciuni şi mizerii mediatice aruncate de televiziunile plătite din sacoşele şi genţile pline cu bani, provenite din miliardul furat, susţine deputatul PAS Sergiu Litvinenco menţionând că în încercarea disperată de a sustrage atenţia de la ”culiokul (punga n.r.) de sorginte criminală”, propaganda socialistă răspândeşte o veche ştire falsă precum că Maia Sandu ar fi luat plicuri cu bani de la Şor.

„Este un fals ordinar şi o campanie de denigrare. Maia Sandu nu a luat niciodată bani de la Şor sau de la altcineva. Minciuna respectivă nu este nouă. Ea a fost pentru prima dată debitată de Şor la indicaţia lui Plahotniuc în vara anului 2018”, scrie parlamentarul pe contul său de socializare precizând că încă atunci Maia Sandu l-a acţionat în judecată pe Şor pentru calomnie şi defăimare.

Cu toate acestea, decizia instanţei pe acest caz nu este pronunţată (deoarece avocaţii lui Şor au tot încercat din motive de procedură să tergiverseze procesul). Dosarul este la examinare în fond la Judecătoria Chişinău, PAS şi Maia Sandu obţinând câştiguri de cauză în alte două procese legate de Şor.

Sergiu Litvinenco susţine că îi va propune Maiei Sandu să iniţieze proceduri legale faţă de toate portalurile afiliate PSRM care debitează minciunile penalilor Şor şi Plahotniuc.

„Propaganda socialistă este una foarte dură, de aceea, dacă nu luptăm cu ea de pe acum, ne va fi mai greu să câştigăm alegerile prezidenţiale. Dodon este disperat. Fiindcă i-a căzut definitiv ratingul. Iar cu ratingul micuţ este aproape de mititica…”, a conchis deputatul PAS.